IRCForumu.ORG   Cilek Chat
sohbetkeyfim


Hayvanlar Alemi Hayvanlar alemi ile ilgili tüm konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 28 Ekim 2023, 00:36   #1
Memories last forever.
Alisa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart İstanbul'da timsah operasyonu

İstanbul’da yasadışı yollarla Türkiye'ye sokulduğu tespit edilen timsahları evinde besleyip ticaretini yapmakla suçlanan bir kişi yakalandı. Şüpheli gözaltına alındı, timsahlar korumaya alındı.



İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Müdürlüğü ekipleri, İstanbul’da bir kişinin ev ortamında timsah besleyip internet üzerinden bu hayvanların ticaretini yaptığı yönünde bilgiye ulaştı.



İhbar üzerine çalışma başlatan polis, yasadışı hayvan ticareti yaptığı öne sürülen şüphelinin Ataşehir’de bir evde olduğunu belirledi.



Tehlikeli sürüngenleri evinde yetiştirip ticaretini yapmakla suçlanan şüphelinin izini süren emniyet ekipleri, tespit edilen eve 10 Ekim’de operasyon düzenledi. Evde yapılan aramada özel bir bölmede bulunan ve ülkeye yasa dışı yollarla sokulduğu belirlenen 3 yavru Nil timsahı buldu. Şüpheli ise gözaltına alındı.


Nesli tehlike altındaki türlerin ticaretine ilişkin sözleşme kapsamında olan ve ev ortamında beslenmesi yasaklanan timsahlara el koyan polis, gözaltına alınan şüpheli hakkında ise "5607 Sayılı Kaçakçılık Kanununa Muhalefet" ve “CITES Sözleşmesine Aykırılık” suçlarından işlem başlattı. Zanlıya para cezası da uygulandı.


Emniyet ekipleri, yavru oldukları anlaşılan tehlikeli sürüngenleri veteriner hekim kontrolünden sonra Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’ne teslim etti.

ntv
 
Alt 28 Ekim 2023, 16:22   #2
Webmaster
birsevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Eline Sağlık Paylaşım için teşekkürler

________________

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]<> [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:50.