IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 04 Nisan 2023, 05:23   #1
Kayıtlı Üye
eLsaa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Hamile bir anne adayına söylenmemesi gerekenler:

1. Ne kadar kilo almışsın!
Hamile kadınlar elbette bu süreçte kilo alacaklar. Eğer anne ve bebek sağlıklıysa bundan daha normal bir şey olamaz. Her kadının genetiği birbirine benzemez. Aynı zamanda yaş, çevresel şartlar, beslenme alışkanlıkları, yaşam tarzı ve metabolizma farklılıkları da kişiden kişiye değişebilir. Bu nedenle aldığı kiloları yüzüne vurmak hamilelerin moralini bozabilir.

2. Bence kızın/oğlun olacak
Bir anne yalnızca yavrusunu sağlıklı bir şekilde kucağına almayı ister. Kız ya da erkek mi olacağını inanın hiç dert etmiyordur. Tek beklediği şey sorunsuz bir gebelik geçirmek ve biran önce sağlıklı bir şekilde minik yavrusuna kavuşmaktır.

3. Karnın ne kadar küçük hiç hamile gibi durmuyorsun!
Hamile bir kadın için bu cümle “Acaba bebeğim büyümüyor mu yada kilo almıyor mu ?” gibi sorular doğurabilir. Üstelik tek isteği sağlıklı bir çocuk doğurmak olan hamile kadını stresse ve endişeye sokabilir.

4. Bebek doğduktan sonra hemen çalışacak mısın?
Hamileliği devam eden bir kadının çocuğunu doğurduktan sonraki planlarını sorgulamak doğru olmayacaktır. Bebek doğduktan sonra planlar aniden değişebilir. Anne bebeğini bırakmak istemeyebilir ya da işe mecburi olarak başlaması gerekebilir. Şimdiden anneyi bebeğini bırakma kaygısına sokmak doğru olmayacaktır.

5. Hangi doğum şeklini düşünüyorsun?
Doğum şekli ile ilgili kararın sadece anneye ait keyfi bir karar olmadığını söylemek isterim. Bebeğin gelişimi, pozisyonu, anne adayının sağlık durumu gibi faktörler doğum şekli açısından belirleyici olmaktadır. Doktor kontrollerinde tüm bunlar göz önünde bulundurarak doğum şekline karar verilmektedir.

Ayrıca gebelere korkutucu ve onları endişeye sokucu doğum hikayeleri anlatmaktan da kaçınmalıyız. Bırakın annelerimiz kendi doğum deneyimlerini kendileri yaşasın.

6. Şimdi bol bol gez çocuk doğduktan sonra hiçbir şeye vakit bulamayacaksın
Bu cümlenin karşınızdakini kötü hissettirmekten başka bir işe yaramadığı kesindir.

7. Cinsiyetinden emin misin?
Hamile olan çoğu kadın için en önemli konu, sağlıklı bir çocuk dünyaya getirebilmektir. Karnının şekline bakarak cinsiyet tahmini yapmak yerine motive edici moralini yükseltici güzel sözler söylemek daha doğru olacaktır.

Cinsiyet tahminleri yapmak yerine, sağlıkla doğmasını dilemek hamile tanıdığınızın moralini yükseltecektir.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:03.