IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Ağaç Şeklinde Aç23Beğeni

Kilitli
 
 
Seçenekler Stil
Alt 02 Ağustos 2021, 15:34   #11
Kayıtlı Üye
EzeL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Buna vahşet demiyenler yok sanırım..

O vakit bu vahşete göz yumanlar. Bu vahşetle aynı işi yapmıştır benim gözümde... Tek kelime ile toprak bile kabul etmezzzz...

 
Alt 02 Ağustos 2021, 15:42   #12
...HÜKÜMSÜZ...
BoSs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Akşam buraya uzun uzun düşüncelerimi paylaşacağım.

________________

Yaşadığım kayıplarda kazancımdır. Ben asla kaybetmem.



İLLEGALİ SEVİN



E-İMZALIDIR


www.İrcForumu.org
 
Alt 02 Ağustos 2021, 16:53   #13
Huysuz ve tatlı kadın..
Yazgı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
Ecem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Böyle CaniLere Ve Bunun Gibi inSan Demeye Dilimizin Varmadigi PisLikLere Tecavuz Cusunden Tutun Katiline Çocuk iStismari HirSizina KapKaçina Vs Vs KiSacasi Boyle Soyu Tukenesi PisLikLere iDam GeLmeLi AsiLmaLi AsiLmaLiki BunLar Gibi Bissuru Bitmek Tukenmek Bilmeyen inSan YokSunu SoySuzLara ibret OLmaLi.. @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Hanim
Kimsenin hakettigini bulmadığı, yaptığının yanına kâr kaldığı bir dünya ne yazık ki.

Alıntı:
ESinti Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Onu ceza evinde tutarak ödüllendirmemeleri lazım
Halkın eline verip linç edilmesi gerek yavaş yavaş her bir canın bir anda nasıl söndürdüğünü anlayana kadar hesabını vererek canını almadan kendi ecelinle gidene kadar gün yüzü göstermemeliler... Öfkelendim yine hergün ölmek için yalvarması lazım böyle yapanların.
Böyle olaylar en sakin insanı bile çileden çıkarıyor. Nefret, kin, öfke hepsini kabartıyor. Halkın eline verilse zaten sağ çıkamaz umarım yakalanınca paşalar gibi bakılanlardan, korunanlardan olmaz. Zira biz haksızlığa uğrayandan çok haksızlık yapanı koruyan değişik bir sisteme sahibiz.

Alıntı:
Hikaye Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
takip ettiğim bir konu ve benim gözümden olayın bağlantı durumu aslında biraz siyasi.
azıcık sert düşüncelerim olsa da bunu nasıl yumuşatırım-ın yollarını arayarak yazacağım kısaca.

işlerini silahla güçle çözen peker amca, çıkıyor ve -dikkat edin, gidişat iyi değil. iç savaş gidişatı bu diyor. peki bu gidişat ne anlama geliyor? tam bu orman yangınları vuku bulurken, Konya da daha önce evi basılmış hanelerden bir kişi katledilmiş, tamamı çok ağır bir şekilde darp edilmiş bir ailenin evi basılıyor ve 7 kürt insanımız orada katlediliyor ve gelenlerin de ülkücü olduğu iddia ediliyor.

(bakın bunlar iddia, henüz somut bir delil hala yok)

bir delil oluşmasın diye katledildikten sonra da ev yakılıyor. içler acısı bir durum hakikaten. bu arada sosyal medyada ormanları hdp yaktı, kürtler yaktı mesajı verilerek, işaret fişeği atılıyor. sizi uyaran kim peker amca. iç savaş mı çıkartmak istiyorlar peki, bilemiyorum. bunu en iyi bürokratlar bilir. biz sadece madalyonun ön yüzünü görüyoruz, görmeye çalışıyoruz. ama burada büyük bir provokasyon var. türk-kürt kardeşliği oyununu yine ortaya çıkarıyorlar. dikkat etmemiz gereken en büyük nokta budur.

bir toplumun başına gelebilecek en kötü şey savaş değildir, iç savaştır. savaşta bir cephe olur, askerler arasında olur. iç savaş dediğimiz şey bu komşunun şu komşuya ateş etmesidir. gece uyuyamamaktır, gıda ve su, hastane bulamamak, eğitim alamamak, yarına bakamamaktır. savaşlarda bir düşman olur, o sizi bir araya getirir bütünleştirir. iç savaşlarda biçok düşman olur. kin, nefret ve kan davası üstüne çöker bir daha devlet kuramayız. bu eşiğe getirilmemiz çok tehlikeli bir durumdur. gidişatımız iyi seyretmiyor evet ama provokasyona da gelmememiz lazım.

geçtiğimiz sene bir sosyal çatışma olursa tsk nın ağır silahlarını emniyet kullanabilir diye yasa yapıldı. bu çok önemli bir veri. yani düşmanda ordulara karşı kullanabilecek ağır silahların halk tartışmaları, protestolar vs gibi gezi gibi vuku bulursa emniyet tsk nın silahlarını halka karşı kullanabilir diye düzenleme bu. bu kadar yasal alt yapısının yapıldığı bir ortamda tartışmaların bu zemine çekilmesine izin vermemek lazım. kimlerin ne plan içinde olduğunu bilemeyiz ama lütfen biraz hassasiyet gösterelim, milli bir afet durumunu yaşıyorken, gösterilen hedeflere meyletmeyelim. duyarlı olalım. kontrollü provokasyonlara bile gelmeyelim.


Bunlar da hep zihniyetten kaynaklanan konular. İnsanımız olaylar karşısında nasıl davranacağını da bilmiyor ki. Galeyana, gaza çabuk gelen bir milletiz yeter ki bize nasıl yansıtıldığına bakalım. Aklı başında üç beş insan kaldı zaten. Diğerleri olay olsa da patlasak modunda. Bir olayı nereye çekmek istersen oraya gider hele ki yanına ardına 3 5 kişi doldur savunduğun yanlışsa da doğru gibi görünür.

Cok güzel noktalara değişmişsin Hikaye hanımcım. Yorum için teşekkürler.

________________

 
Alt 02 Ağustos 2021, 17:00   #14
Kelebek.TC Sorumlusu
PurpLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emegine yüregine saglik

Yazgı bunu beğendi.
________________

 
Alt 02 Ağustos 2021, 17:33   #15
Standart

Özelikle takip etmiştim 11 yıllık sorunlu iki aile anlaşmak için bir araya geldiklerinde saldırı gerçekleşiyor çok üzücü ve acı bir durum resmen vahşet haberler artık korku filmlerinden farklı yok. Yaşadığım yerde bile bir adam balkona çıkıp silahla ateş açıp kendini vuruyor diğeri evini ateşe vermiş sonra evinin karşında ki banklara gidip oturup izliyor ki eşi de içerde imiş Rabbim korumuş ne haldeyiz nasıl insanlara dönüştük şaşırıyorum .

Yazgı bunu beğendi.
________________

Dürüstlük kişinin bildiğini söylemekle... İşine geleni söylemek, arasında yaptığı seçime dayanan bir ahlak sorunudur.


 
Alt 02 Ağustos 2021, 23:16   #16
...HÜKÜMSÜZ...
BoSs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Bu konuyla ilgili söylenecek çok şey var. Önce çıkan yalan haberler üzerinden değinmek istiyorum konuya. Türk-Kürt ırkçılığı üzerinden her yerde lanse edildi. Evet Türk-Kürt olayları hala daha bitmiş değil birilerinin içinde hala o kin nefret duyguları taze her ne kadar dile getiremeseler de. Bu konudan ailem ve çevrem zamanında çok zarar görmüştür. İşin komik yanı bizler gibi bu konudan çekmiş zarar görmüş insanların bu davayı uzatmamasına rağmen daha ağzı süt kokan çocukların gençlerin bu konuyu sanki kendileri yaşamışcasına uzatmaları beni fazlasıyla sinirlendiriyor. Evet zamanında bulunan yönetimin basitliğinden ya da belli bir etnik köken içinde türemiş oluşumları o halka mal eden cahil sürüleri yüzünden bu konu hala günümüze kadar gelmiş olabilir. Olan oldu zarar ziyan oldu bitti gitti. O zaman ki insanların birbirinden habersizliği iletişim kopukluğu rejim baskısı vs vs sebeplerden iki kesim birbirini tam anlamıyla tanımış değildi. Veya kulaktan duyma anlatılanlara inanıp ön yargı ile hareket ediliyordu. Ama günümüzde böyle etkenler ortadan kalkmışken hala daha iki taraf içinde bulunan cahil insanları kullanarak gerçekleştirilmeye çalışılan kaos ortamı mevcut maalesef. Ama çok şükür ki artık insan ilişkileri eskisi gibi değil herkes gönlünce istediği yeri gezip görerek orada ki insanları tanıyarak kafalarında ki ön yargıyı insanlar kendileri silebiliyor. Her coğrafyadan art niyetli insanlar çıkabilir. Bunu hiçbir şekilde bir ile bir topluluğa bir ırka mal etmemek gerekir.

Her zaman söylerim eğer bu dava haklı bir dava olsaydı şehirlerden çok dağlarda insan olurdu. Ve bu dava haklı bir dava olsaydı şüphesiz ben de bu davanın içinde bulunurdum. Hiçbir şekilde insan aslını inkar etmemeli. Gururla söylemeli. Ama bunu söylerken farklılığını belli etmek için değil sadece aslını ve nereden geldiğini unutmamak değerlerini kaybetmemek için söylemelidir.

Allah fitne fesat sokmaya çalışanlara müsaade etmesin. İlla ki dengesiz insanlar çıkacaktır. Onlara en güzel verilecek cevap kol kola yürümek olacaktır.

Bununla beraber olayın yaşandığı il hakkında oldukça bilgim vardır. Uzun bir süre orada yaşamış bulunmaktayım. Evet yapıları gereği biraz milliyetçi bir yer. Üniversite yıllarımda fazlasıyla böyle zihniyette insanlarla karşı karşıya geldim. Kimi zaman bir hoca oldu kimi zaman bir öğrenci kimi zaman reis (!) .d Şundan kesinlikle emin olabilirsiniz. Türkiye'de ırkçılığın en pis ve en alçakça yapıldığı yer Konya'dır. Orada ki kürt vatandaşlarımızın zamanın da oraya göç etmesinden sonra Konya'da fazlasıyla kürt vatandaşlarımız bulunmakta. Yıllar önce büyüklerimin anlattığına göre sabahları kapılarda kırmızı çarpı iaşretleriyle uyanırlarmış. Resmi dairelerde vs dışlama olayları, il bünyesinde ki siyasi kuruluşlar içinde kürt kökenli insanları barındırmama, ticaret noktasında onlarla ticaret yapmam gibi olaylardan oldukça müzdarip olmuşlar. Bunu oraya gittiğimde yaşadığımda anladım ki bu düşünceler hala daha orada ki insanların içinde yaşıyor. Benzeri durumlarla çoğu eyrde bende karşılaştım. Ama değişen bir durum var ki o zaman ki kürt vatandaşlarımızın o an ki o bölgede ki konumları ile şuan ki konumları çok farklı olmasından dolayı bu durum biraz daha orada ki insanlar içinde bastırılmış sindirilmiş durumda. Kimisi artık bu düşünceden tamamen vazgeçmiş söylenenlerin herkesi kapsamadığını anlamış insana insan olduğu için değer verip bu düşüncelerden vazgeçmiş kimisi ise korkudan veya insanların tepkisini ölçemediğinden içinde her ne kadar bu tarz düşünceler yaşasa da bunları bastırmayı tercih etmiş durumda. Ama böyle 50-60 cahil insanın bir araya gelmesi durumunda istenmeyen olaylar yaşanabiliyor memleketin farklı bölgelerinde.

Bu olayda vefat eden en yaşlı olan kişinin zamanında bir bölgesel kürt televizyonlarından birine yaptığı açıklamayı paylaşıp kaos çıkarmaya çalışmışlar. Evet orada ki kişinin dediği şeyler benim de yazdığım şeyler eski bir röportaj doğruları söylüyor yanlış şeyler söylemiyor ama şu an o durumdan dolayı alenen zarar gören fiziki şekilde zarar gören kimse olmamıştır Konya'da. Gençlerin arasında üniversitede vs olaylar halen oluyor. Ama bu şekilde insanlık dışı bir olayı bu sebepten yapacak kadar kin nefret ve cahillik Konya'da şuan da bulunmuyor. Bunun sebeplerinin ne olduğunu Konya'da yaşayan ya da gidip gören bilen arkadaşlar anlayacaktır.

Bu olay hiçbir şekilde kabul edilemez bir olay. Sebebi her ne olursa olsun bir aile bu şekilde silinemez. Her şeyden önce kadınlara da aynı muamelenin gösterilmesi çok yanlış bir davranış. Biraz bu konuda eleştiri alıyorum insanlardan. Beşeri kanunları çok umursayan bir insan değilim değer verdiğim dikkat ettiğim hususlara yapılacak ters hareketlerde sonuçlardan bir tanesinin böyle olması gerektiğini düşünebiliyorum. Bundan dolayı da herhangi bir tereddütüm bulunamaz. Ama etten sütten sebeplerden dolayı bir cana kıymak ne yazık ki günümüz insanlarının büyük sorunu. Ve her ne olursa olsun bir kadını da bu şekilde cezalandırmak oldukça yanlış bir davranış. Uzun yıllardır aralarında husumet olduğu söyleniyor olayın aslını anlatırlarken. Bu bile bir aileyi silmek için asla kabul edilecek bir sebep olamaz.

Böyle istenmeyen olaylardan nemalanan art niyetli insanların provokasyonlarına gelmemesi gerekiyor insanlarımızın. Artık bu sebepten dolayı olay çıkartan insanlara gülüp geçmemiz gerekiyor. Çünkü bunları aşalı çok oldu. Artık daha farklı şeyler düşünmeleri gerek. Bunlar sadece 3-5 cahil gencin nabzını hızlandırır. Onlar da belli bir yere kadar konuşur. Gerektiği yerde dururlar. Ama hala bunlara inanıp bir şeyler söyleyip bir yerleri harekete geçirmeye çalışan okumuş belli bir yere gelmiş konum edinmiş insanları görmek oldukça üzücü olabiliyor. Allah akıl fikir versin. Böyle insanlarda var ne yazık ki hayatta. Allah bu güzel milleti üzecek hiç bir olaya müsaade etmesin inşallah. Diyecek başka bir şey kalmıyor geriye.

EzeL ve Bitti bunu beğendiler.
________________

Yaşadığım kayıplarda kazancımdır. Ben asla kaybetmem.



İLLEGALİ SEVİN



E-İMZALIDIR


www.İrcForumu.org
 
Alt 02 Ağustos 2021, 23:23   #17
Huysuz ve tatlı kadın..
Yazgı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
BoSs Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Akşam buraya uzun uzun düşüncelerimi paylaşacağım.
Sözünün eri olmak sjsjsj

BoSs bunu beğendi.
________________

 
Alt 06 Ağustos 2021, 10:19   #18
BiTTi DiYe ÜzüLDüğüM TeK ŞeY SaRjıM🤜🤛
Bitti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Bu konu benim icin gercekten cok hasas; kac gündür es geciyorum cunku yazicak birsey bulamiyorum. Bu ailenin kürt olmasi ve daha once darp edilip ayrim yapan irkci caniler tarafından bu defa oldurulup ve yakilmasi bizi derinden etkilesi. Ne hikmetse bu esnada zaten cigerlerimiz yaniyorken ve bunu kurtler yapti diyenlere gözüm u dikmedim degil.
Ormanlarda yakildi insanlarimizda inaninki gözümde ayni canidir. Siyasi bakmak istemiyorum sert konusmak istemiyorum olay farkli yere cekilit diye cekiniyorum ne yalan söyliyeyim. Yazik! Yaziklar olsun! Görüp göz yumanlara , görüp susanlara , gorupte önünde durmayana.....

 
Alt 06 Ağustos 2021, 10:31   #19
BANLI ÜYE
serCiya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Bu konuya çok şey yazılır ya ama kısa kesecem ben bir Batmanlı Kürt bir ailedenim hep şunu derler doğunun nesi meşhur misafiri perverligi diye derler biz bir Karadenizli yada Trakyalı ne bilim nereli olrusa olsun yeterki insan olsun insanlıktan analsin yeter bize gelen kişiyi başıma taç ediyoruz
Bizden memnun ayrılsın diye çaba sarf ediyoruz
Ama görüyoruz ki batı Karadeniz tarafı bize düşman Kürt olduğumuz için yargılanıyoruz ölüyoruz
Ama ne olursa olsun biz düşman değiliz olmayizda

Irkçılığın her türlüsüne karisysiz...

Bitti bunu beğendi.
 
Kilitli


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:10.