IRCForumu.ORG

IRCForumu.ORG (https://www.ircforumu.org/)
-   Haftanin Polemigi (https://www.ircforumu.org/haftanin-polemigi/)
-   -   23. Haftanın Polemiği - Yapılan Zamlar (https://www.ircforumu.org/haftanin-polemigi/35747-23-haftanin-polemigi-yapilan-zamlar.html)

Kaf Dağı 03 Şubat 2022 19:28

23. Haftanın Polemiği - Yapılan Zamlar
 

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


1: 2021 yılından bu tarafa yapılan zamlar hakkında ne düşünüyorsunuz.

2: Sizce bu zamları hükümet mi/ Yoksa bu hükümeti istemeyinler tarafından bilerek yapılması

3: Sizce nasıl bir önlem alınsa bu yollar giderilir , Bildiğiniz ekonomistlerin yorumları sizleri ne kadar tatmin ediyor / doğru buluyormusunuz.





Not: Kimseye hakaret içerikli paylaşım yapılmaması
Yapılan tüm yorumlardab tarafınız sorumlu olacağını unutmayınız....

Absent 04 Şubat 2022 04:07

Asgari ücrete yapılan zam milletin cebine daha girmeden çoktaaan eridi gitti bile. Gariban yemeği dediğin patatesin kilosu 8₺, ismi cismi olmayan en kötü sıvı yap 125₺ ve bir koli yumurtanın fiyatı 40₺ olmuşken bu millet nasıl geçinsin abi. Marketten bugün on liraya aldığın bi ürünü ertesi gün aynı fiyata bulman imkansız. Herkes kafasına göre serbest piyasa deyip istediği gibi fahiş fiyat uygulayabiliyor, ama hiç bir yönetici buna engel olmuyor. Açlık sınırının asgari ücretle aynı olduğu bir ülkede gerçekten yaşam sürdürebilmek, deveye hendek atlamak gibi bir şey.

Dolaradaki artışla anında zamlanan fiyatlar, düşüşüyle neden düşmüyor? Hangi süper zeka elektriğe 150kW sonrası %125 zam yapabiliyor? Nasıl oluyor da bir yılda tam 46 kere akaryakıta zam gelebiliyor, muallak.. Bunun gibi bir çok cevapsız ve asla cevabını öğrenemeyeceğin soru var.

Aslında bir çoğu hak etse de kurunun yanında yaşta yanıyor.. Sofrasında etsiz yemek bulunmayan üç dört ünlü çıkmış ‘gerekirse simit yeriz’ diye nara atıyo, hayatında uçağa binmemiş ve asla binemeyecek adam, yapılan havaalanını alkışlıyo, eleştiri gösterdiğin her anda karşına biri çıkıp ‘telefonunu göster’ diye ahkam kesiyo.. Hükümet ne yaparlarsa yapsın, yandaşlar bir kılıf bulup kalkan oluyor ve lider dediklerini haklı çıkartabiliyor. Ve bunların hepsinin kredilerle çark döndüren, senden benden daha aç olan koyun sürüsü olmasına ise diyecek hiç bir şey yok zaten.

Ailenle bir akşam dışarda yemek yemenin lüks olduğu bu ülkede, zengine para kazandırmaya devam eden de, ezilmeye mahkum olan da, her zaman gariban.. Şu saatten sonra bırakın kenara para koyup bişeyler yapmayı, karnının doyurup yaşamaya devam edebiliyosan ne mutlu sana.

Furkan 04 Şubat 2022 23:14

İnsanların canını burnuna geldi ne düşünebilir ki insan her gün acaba neye zam geldi diye uyanıyoruz Allah yardımcımız olsun.

IkRa 05 Şubat 2022 03:01

Üretmeyen bir Ülke ve tembel bir toplum olduğumuz için verin çoskuyu..

Sene 2022 Doğal gaz faturası: 783 tl .. Sorun yok..






KahKaha 05 Şubat 2022 18:38

Türkiye’de yaşamadığım için zamlar hakkında fikir sahibi değilim. Sadece kulaktan dolma şeyler. O yüzden polemiğe katkı sağlayacak bir yorum olmayacaktır ama 2. ve 3. soruları görünce yazayım dedim.
Siyasetçilerin dediklerine önem vermeyi bırakalı çok uzun zaman oldu. Muhalifinden de yandaşından da her şey beklenir. Ve tabi ki kötü giden şeylerin sorumluluğunu muhalife/dış güçlere atmak, siyasetçiliğin şanından geliyor olsa gerek.
Ekonomistlerin de bir güvenilirliği olduğuna inanmıyorum. Yanlı medya organları gibi onların da yanlı olduğunu düşüncesindeyim. Varsa bildiğiniz, tarafsızlığından emin olduğunuz bir ekonomist, ismini paylaşırsanız harika olur. Okur, fikir sahibi oluruz.

Kanka 05 Şubat 2022 19:09

Yüksek sayılan asgari ücretin bir iki aya eriyeceği belliydi ve kendi oluşturduğumuz enflasyon üzerine bir de küresel enerji krizi eklenince bal kaymak oldu. Daha bunlar iyi günlerimiz olabilir.

TeaMStaR 06 Şubat 2022 15:12

.Isınmak artık lüks
.Türkiye’de hiçbir gencin geleceği yok
.Asgari ücrete yapılan artış geri alındı
.Bu zamları nasıl karşılayacağım

size dört tane güzel bir cevap verdim millet bunları dusunuyor

SosiN 06 Şubat 2022 15:49

YapıLan ZamLarın takibine biLe yetişemiyorum artık asgari ücret yükseldikçe ZamLar artıyor Biz ne anLadık Asgari ücretin artışından Bence asgari ücreti yükseLtmesinLer seneye Artık neye Zam GeLmedi BiLmiyom buLdukLarında onada zam yaparLar . D HakLıyım Dimi @YİLDİZ omm . D

YiLDiZ 06 Şubat 2022 16:20

Alıntı:

SosiN Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 150467)
YapıLan ZamLarın takibine biLe yetişemiyorum artık asgari ücret yükseldikçe ZamLar artıyor Biz ne anLadık Asgari ücretin artışından Bence asgari ücreti yükseLtmesinLer seneye Artık neye Zam GeLmedi BiLmiyom buLdukLarında onada zam yaparLar . D HakLıyım Dimi @YİLDİZ omm . D

Helal konuş @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] mm.D

DoNtSpEaK 06 Şubat 2022 20:02

150 yıl kadar önce Şef Seattle özetlemiş aslında;

Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık tutulduğunda; beyaz adam paranın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak..


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:14.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.