IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Ağaç Şeklinde Aç10Beğeni
  • 2 Post By KahKaha
  • 3 Post By ESinti
  • 1 Post By EsrarLı
  • 1 Post By Absent
  • 2 Post By AlgoS
  • 1 Post By Eraycem

Kilitli
 
 
Seçenekler Stil
Alt 14 Kasım 2021, 22:01   #1
Standart 17. Haftanın Polemiği - Evlilik Ehliyeti Aile İçi Şiddeti Çözer mi?


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Türkiye’nin gündeminde yeni bir uygulamanın yürürlüğe girip girmeyeceği var, evlilik ehliyeti. Bir çok ülkede böyle bir ehliyet zorunluluğu zaten mevcut. Ehliyeti almak için gerekli şartlar hükümetlere göre değişsede genel anlamda yaş, akıl sağlığı ve sabıka kaydı önemli unsurlardan. Tabi bir de ehliyet için ödenen bir ücret mevcut. Yaş ve akıl sağlığına kimsenin diyecek bir sözü yok fakat söz konusu şiddete eğilim ve sabıka kaydına gelince görüşler ayrılıyor.
Sabıka kaydından kasıt, karakola çekilip ifade vermek değil elbette. Cinsel, cinayet, cebren tecavüz, hırsızlık veya ağır ceza suçları ile hüküm giymiş vatandaşların evlilik ehliyetine başvurmadan önce belirli prosedürleri takip edip, onayları alması gerekiyor gibi uygulamalar devreye giriyor.

Türkiye’deki bir çok görüşten ikisi ise şöyle:
1. Evlilik ehliyeti, cinsiyet eşitsizliğini ötelemek üzere ileri sürülmüş bir uygulama ve sorunun kaynağına inmediği için aile içi şiddeti çözmeyecektir. Aksine dikkati başka yöne çekecektir.
2. Aile içi şiddeti çözmek adına böyle bir uygulama getirmek, sabıka kaydına dayalı yasaklar getireceğinden Anayasa’ya aykırı olur.

Bu konuda sizlerin düşünceleri neler? Evlilik ehliyeti, sorunun kaynağını görmezden gelmek midir? Anayasaya aykırı mıdır? Ve en önemlisi sizce evlilik ehliyeti, aile içi şiddeti azaltmakta etkili bir yöntem olabilir mi?

ESinti ve Eraycem bunu beğendiler.
________________





 
Alt 14 Kasım 2021, 22:20   #2
Emektar
ESinti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Çok saçma, diye düşünüyorum şahsı adıma.
Şiddete meyilli olan bir kişiye ehliyet versen ne olcak sanki,
Bir nevi alkollü olarak direksiyonu kullanmak gibi.
Değer vermedikten sonra, kişiler birbirlerine saygıyla yaklaşmadığı müddetçe ister anayasadan "evlilik için ehliyet" verilsin ya da aile içinde olup bitenleri önleyemez kimse.
"Büyüklerimizin de zamanında yaptığı gibi, enine boyuna araştırmak lazım evlenecek olan çiftleri. Ama tabi yine de insan içini sonradan nasıl olur bilemez.

KahKaha, MeTaLLiCa ve Absent bunu beğendiler.
 
Alt 14 Kasım 2021, 22:23   #3
Dalımı incitenin Ağacını kökünden Sökerim...
EsrarLı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Sorun yasalarda yahut sistemde deil ki egitim de ne zaman bi baba ogluna sövmeyi dövmeyi öğretmek yerine sevmeyi ögretir ne zaman yikici olmasi yerine yapici olmasini ogretir anneler cocuklarina paşam prensesim canimin parcasi ona birsey olmasinda dünya yansin demeyi birakirsa çözülür bu sorunlar tabi atsinlar demiyorum ama daha cok dikkat edilmeli olasi durumlarda yetiskinlere ceza vererek önünü keserek dahada kötüye götürür yeni nesilin anne ve babalar egitimine dikkat ederse siddet darp vs vs engellenebilir essek kadar olmus odun gibi vicdansiz insana ehliyet versen ne olur vermesen ne olur adam yaşken eyilmiş artik sekil almis yani diyecegim gelecek nesile yön verilerek bu sorun çözülür diye düşünüyorum

KahKaha bunu beğendi.
________________

 
Alt 15 Kasım 2021, 01:21   #4
Standart

İşin içinde ehliyet için alınacak para varsa, kesinlikle ülkemizde yürürlüğe girer emin olabilirsiniz buna.

Şimdi ehliyet denince; ülkemizde ehliyeti olmayan cezaya aldırış etmeden ya da sahte ehliyetle araç kullanıyor. Kesinlikle Türk halkı bununda bi çaresini bulur.

Ayrıca bak burası çokomelli @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], ehliyeti olan kişiler trafik kazası yapıyor mu, yapıyor. Buradan yola çıkarsak, evlilik ehliyeti alan kişilerde aile içi şiddete devam edecektir.

Yani demem o ki; bu iş ehliyetten ziyade kişilerin usta şöförlüğü, refleksi ya da konuya dayalı yazacak olursak şiddete eğilimine göre değişiklik gösterir ve bi faydası olmaaaaz.

KahKaha bunu beğendi.
________________

Öpüşmek; alt katı kiralamak için, üst katta yapılan anlaşmadır..
 
Alt 15 Kasım 2021, 07:31   #5
Standart

Bence de saçma bir insanı aynı evin içine girmeden taniyamazsiniz derdi rahmetli babanem istediğin kadar araştır uzun süre sevgili ol aynı eve girip yasamadikca bilemezsin bence evlilik bence milli piyango gibi şans işi kumar misali Rabbim herkesin hayırlısını nasip etsin inşallah merhametli Allah korkusu olan kişilerle karşılaşmak nasip etsin cümlemize .

ESinti ve KahKaha bunu beğendiler.
________________

Dürüstlük kişinin bildiğini söylemekle... İşine geleni söylemek, arasında yaptığı seçime dayanan bir ahlak sorunudur.


 
Alt 15 Kasım 2021, 09:12   #6
Kayıtlı Üye
Eraycem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Olsun ya tam belki işe yaramaz ama yinede yardımcı olur aile sidettine

KahKaha bunu beğendi.
 
Kilitli


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:19.