IRCForumu.ORG

IRCForumu.ORG (https://www.ircforumu.org/)
-   Haftanin Polemigi (https://www.ircforumu.org/haftanin-polemigi/)
-   -   14. Haftanın Polemiği - Ulusal Bayramlarda Tören Yapılmalı mı? (https://www.ircforumu.org/haftanin-polemigi/23681-14-haftanin-polemigi-ulusal-bayramlarda-toren-yapilmali-mi.html)

KahKaha 21 Ekim 2021 06:04

14. Haftanın Polemiği - Ulusal Bayramlarda Tören Yapılmalı mı?
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Ulusal Bayramlarda Tören Yapılmalı mı?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutlamaya çok az kaldı. Elbette bayramı sanal ortamlarda kutlayacağız fakat eskiden ulusal bayramlarımızı “çoşkuyla kutlamak” gibi bir geleneğimiz vardı.
Mesela yer gök kırmızı beyaz olurdu. Törenler, müsamereler düzenlenir, genç yaşlı herkes gözleri dolarak veya yüzlerinde kocaman bir gülümsemeyle bu coşkuya ortak olurlardı.

Son dönemde, pandemi öncesinden başlayan bir dönemde, bu coşku eskisi gibi ya hissedilmiyor ya da gösterilemiyor. Milli bayram kutlamalarının yasaklanması son on yılda, değişik gerekçelerle, bir çok kez karşılaştığımız bir durum. Bugün itibari ile 29 Ekim 2021 tarihinde törenlerin yapılmasına izin verilecek mi henüz bilmiyoruz.

Sizce ulusal bayram kutlamalarımız yasaklanmalı mı?
Tören ve gösteriler çoskuyla yapılmalı mı?



HatuneLLa 21 Ekim 2021 07:06

Bence yapilmali kurallar koyarak

Bitti 21 Ekim 2021 07:09

Tören atalarimiza sehitlerimize olan saygi bence. Kutlanmali zaten bunu engelleyen neye dayanarak yapıyor. Eskiden eskiden eskiden hersey saf ve temizdi cikarsizdi simdinen ufak birseyde suc siyaset yada baska bir yere cekiliyor. Bayramlarımızı bile cekinerek kutluyoruz. Hani özgürlük ulkesiydi Türkiye atalarımızın kemikleri sızlıyor bence benceyi geceyim kesin sızlıyor.
Bikac sey daha diyim diyom oda diyasete gitcek kahretsin kendimi tutamam sonra

Otis 21 Ekim 2021 07:19

ben sabah andımızın kaldırılmasına bile karşı olan biriyim. yok efendim soğukta çocuklar bekliyormuş ta üşüyorlarmış ta ben 5 sene boyunca her gün okudum ve o kimsenin hasta olduğunu görmedim...

Milli değerlerimiz önemsizleştirildi bunların hepsi vatan sevgisinin temelleridir temel dediğin bir bütündür binanın temelinden çekip alınan her tuğla binayı derinden sarsar.

10. 50. 75. yıl ve geldik 100. yıla :) biz ilk okuldayken 100. yıldaki coşkuyu hayal bile edemiyorduk sahiden hayal bile edememişiz milli hiç bir şey kalmadı :(

AlgoS 21 Ekim 2021 07:34

Dini bayramlarimiz ne ise milli bayramlarimiz da benim için aynı şeyi ifade ediyor kesinlikle kutlanması gerekiyor Türk milleti olarak şehitlerimizi anmamak bana göre saygısızlık .

EsrarLı 21 Ekim 2021 07:49

Bu pandemi ayağina islerine gelmeyen seyleri pandemiden yasakliyorlar kutlanmali milli değerlerimize sahip cikmaliyiz pandemi var hastalik var resmi kutlama yasak eee niye ozaman açiliş törenleri zart zurt bunlari pandemi engellemiyor. Kutlanmali ulusal bayramlarimiz.

Absent 21 Ekim 2021 10:27

Son yıllarda eskisi gibi kutlamalar hiç bir yerde olmuyor, yapıldı denmek için yapılıyor. İnsanlara sindire sindire okullardan Andımız’ın kaldırıldığı gibi bu gelenekte mevcut hükümet tarafından kaldırılacak.

Milli Bayram, ülkenin gurur tablosudur. Tabiki de bugüne kadar nasıl kutlanmışsa o şekilde kutlanmalıdır.

Oktayy 21 Ekim 2021 10:35

Kesinlikle yapılmalı son zamanlar da korona ilgili bir yasak vs yok zaten o yüzden kutlanması lazım nasıl ki işlerine geldiğin de insanları toplayıp bir araya konuşma toplantı vs yapıla biliyorsa ulusal bayramımızı kutlamak içinde bir engel yok demektir.

EzeL 21 Ekim 2021 12:54

Elbetde kutlanmali miliyetcilik bunu ister. Önce Kur-an Vatan bayrak kimin gucu yeter kalbimizdeki imani almaya bin şukur allaha ...

CroAtoN 21 Ekim 2021 15:31

Kutlanmalı


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:57.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.