IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Ağaç Şeklinde Aç14Beğeni

Kilitli
 
 
Seçenekler Stil
Alt 18 Eylül 2021, 13:51   #11
NCL
Mahrez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Görecelik yanlılarının başvurdukları ana argüman hoşgörüdür. Birisine ahlaklarının yanlış olduğunu söylemenin hoşgörüsüz bir şey olduğunu ve göreceliğin bütün görüşlere hoşgörü gösterdiğini iddia ederler. Ancak bu yanıltıcıdır. İlk olarak kötülüğe hiçbir zaman hoşgörü gösterilmemelidir. Irza geçen birinin, kadınlarının erkekleri tatmin etmek için yaratılmış, suiistimal edilmesi gereken objeler olduğu görüşüne hoşgörüyle mi bakmalıyız? İkinci olarak, bu kendi kendini geçersiz kılan bir görüştür çünkü göreceliğe inananlar hoşgörüsüzlüğe ya da mutlaklığa tahammül edemezler. Üçüncü olarak görecelik, bir insanın neden hoşgörülü olması gerektiğini açıklayamaz. İnsanlara (onların görüşlerine katılmasak bile) hoşgörü göstermemiz, insanlara her zaman adilce davranmamız gerektiğini söyleyen mutlak ahlak kuralını temel alır; ama bu da yine mutlakçılıktır! Hatta evrensel ahlak ilkeleri olmadan iyilik olamaz.

Keyifli forumlar.

________________

"Fark etmek acıydı ama gerekliydi."
 
Alt 18 Eylül 2021, 14:03   #12
Kayıtlı Üye
Ocean - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
AlgoS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Bunlar benim dogrularim onlar sizin ben nasıl size saygı duyuyor ve cevap vermiyor isem sizden de aynısını beklerim benim için sokakta öpüşmek ahlaki kurallarıma aykırı diğerleri için normal olabilir benim aldığım terbiye göre değil herkesin düşüncesi kendine ait beni elestircek biri olarak görmüyorum sizi affınıza sığınırak iyi forumlar.

şu yorumunuzdan bile ahlakın göreceği olduğu anlamı kendiniz çıkartıyorsunuz zaten işte bu "sizin için, size göre, bana göre" diyorsunuz. herkese göre farklı zaten bu da ahlakın göreceli olduğu anlamına geliyor zaten. benim sizi eleştirdiğim yok hanımefendi "ahlak hiçbir zaman göreceli olamaz" sözünüzü düzeltiyorum. ahlak her zaman görecelidir.

tam da bu yüzden ve bu sebeple davranışa ahlaki standartların koyulmaması önerilmektedir. göreceliliğe göre toplumsal düzende birden çok ahlaki norm ve ilkeler yer almaktadır. metaetik ahlaki görecilik, bu anlaşmazlıklarda kimsenin nesnel olarak doğru ya da yanlış olmadığını savunur.

 
Kilitli


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:39.