IRCForumu.ORG

IRCForumu.ORG (https://www.ircforumu.org/)
-   Haftanin Polemigi (https://www.ircforumu.org/haftanin-polemigi/)
-   -   45. Haftanın Polemiği - İdam cezası sizce toplumsal düzenin sağlanması adına bir gereksinim midir? (https://www.ircforumu.org/haftanin-polemigi/118965-45-haftanin-polemigi-idam-cezasi-sizce-toplumsal-duzenin-saglanmasi-adina-bir-gereksinim-midir.html)

yeSa 02 Şubat 2024 22:00

45. Haftanın Polemiği - İdam cezası sizce toplumsal düzenin sağlanması adına bir gereksinim midir?
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]



Her geçen gün bir öncekinden daha beter bir suç dalgası içinde kavrulur hale geldik. Yasaların artık çöp olduğu, eğitimsizlik ve kural tanımaz bilincin gelişimi, sosyal medyada ve televizyonda şiddet ve suç örgütlerine yönelik dizilerle gelişen özenme eğilimi, zaten toplumsal olarak da şiddete dayalı bir anlayış içinde olmamızın da iç içe geçmesiyle birlikte; öldürme, tecavüz, ağır yaralama, hürriyetten yoksun bırakma gibi bir çok suç unsuru artık uçmuş vaziyette.

İçeri atılanların da bir şekilde ya kaçtığı ya da serbest bırakıldığını düşünürsek vergilerimizle beslenen suçlu fikri pek de hoş değil. Peki, bu bozuk döngünün yerine oturtulması için idam cezasının gelmesi sizce bir gereksinim midir?

İdam ile birlikte toplumsal olarak bir düzen sağlanabilir mi?
Bu konu ile ilgili düşünceleriniz fikirleriniz nelerdir?




Nutella 02 Şubat 2024 22:11

Artık idam cezası da yeterli olur mu bilmiyorum, ama tüm ülkece delirdik mi demeliyim nasıl bir hale geldik anlayamıyorum..
Dün taksicinin öldürülmesi beni çok etkilemişti, halen daha onun haberlerini gördükçe içim sızlıyor. Vah ki gidene ve ardında kalan çoluk çocuğuna oldu diyebiliyoruz sadece..
Biraz önce de, 4 yaşındaki çocuğa öldüresiye yumruk adamı görünce hepten gittim yani.. Neymiş, çocuğu birden görünce cansız manken sanmış da vuruvermiş, ya bi defol git işine derler adama.. (ağır tabirini kullanmıyorum şuan burada..)
* Ama ülkecek bir silkelenip kendimize gelmemiz lazım, cezaların artırılması ağırlaştırılması lazım..
Konuya gelecek olursam da ; İdam cezbedici bir ceza mıdır, bana göre evet. Ama bence o bile bir noktaya kadar etkili olacaktır, şuan ki insanların psikolojilerinde..

yeSa 03 Şubat 2024 20:34

Bence gelmeli, hatta kırbaç cezası bile gelmeli, özellikle kadına, çocuğa, hayvanlara tecavüz, taciz eden, insanları vahşice öldürerenler için gelmeli. Son zamanlarda suçu günahı olmayan insanları kolayca öldürenler için gelmeli, ibret olsun, olsun ki herkes bir düzelsin yaptığı vahşice şeylerin cezasının bu kadar basit olmadığını görsün anlasın ki, toplum düzelsin, hatta ülkeden bile atılmalı.

Edi 03 Şubat 2024 21:48

İdam cezası gelmeli

Ada 07 Şubat 2024 11:44

Acımasızca işlenen cinayetler..
Çocuklara yapılan istismarlar..
Tecavüzler..
Yakılarak Öldürülenler..
İşkence yapılarak işlenen cinayetler ..

Sizi idam Paklar...

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Emeğine Sağlık Canım.

-ArVeLeS- 08 Şubat 2024 01:28

Haram işleyen insanlara hangi ili ile yaptıysa kesiliyormuş. Gerçekten idam ve büyük Bir yaptırımı olmalı ya yurt dışında mesela öyleymiş büyük para cezaları oluyor.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:41.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.