IRCForumu.ORG

IRCForumu.ORG (https://www.ircforumu.org/)
-   Haftanin Polemigi (https://www.ircforumu.org/haftanin-polemigi/)
-   -   37. Haftanın Polemiği - Ticaret mi / Üniversite diploması mı çok kazandırır ? (https://www.ircforumu.org/haftanin-polemigi/111516-37-haftanin-polemigi-ticaret-mi-universite-diplomasi-mi-cok-kazandirir.html)

yeSa 02 Aralık 2023 15:01

37. Haftanın Polemiği - Ticaret mi / Üniversite diploması mı çok kazandırır ?
 

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]



Türkiyede okul okumak çok masraflı, üniversiteli bir öğrencinin aylık yaşam maliyeti, 14.583 TL iken, mutlaka çıkan esktra, masraflar var bide sınavların zorluğu var, atanamama derdi, gelecek kaygısı yani bir diplomayı kazanmak bile çok zor. Üniversite diploması olupta atanamayıp, garson olarak, temizlikçi olarak çalışan bir çok gencimiz var. Ama güzel bir sistem ve akıllıca planlamalar sayesinde ticarette çok para kazanmanın mümkün olduğunu söylüyorlar. Peki size göre doğru olan hangisi, direkt üniversite mi okumak / ticaret mi yapmak. Yoksa önce üniversite okuyup sonra ticarete mi atılmak. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz. ?

KinGStaR 02 Aralık 2023 15:06

Üniversite diploması bence pek işe yaramıyor bu devirde. Bence üniversite masrafına girmeden ticaret daha çok kazandırır. Maalesef iş verenler artık diplomaya pek bakmıyorlar deneyim aradıkları için üniversite öğrencileri de iş bulmakta zorlanıyor

aZze 02 Aralık 2023 15:45

dısardanda unv okayabilir kişi isterse akıllı bir seçim ve yatırım ile ticaret yapmak daha mantıklı bana göre

Merve 02 Aralık 2023 16:01

Maalesef ki yazdığın çok doğru @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 'cım.. Türkiye'de üniversite okumak çok pahalı...İster özel olsun ister devlet olsun masrafı var...Ama ne yazık ki üniversite bitirenlerin çoğu issiz.Bir çoğu da okuduğu bölümün mesleğini yapamıyor...Çünkü yeteri kadar alan yok..

Ticareti de herkes yapamıyor...İki günde batıranlar da oluyor,ömür boyu para kazananlarda ...
Bir de ticaret için para gerekiyor yani biraz birikimin olması lazım...

Minyonita 02 Aralık 2023 23:29

iki yolu da denedim diploma kazandırıyor arkadaşlar 😉

Gülümse 02 Aralık 2023 23:40

2 üniversite diploması ve çalıştığım için yarım bırakmak zorunda kaldığım Yüksek Lisans'la bir Tekstil Fabrikasında çalışabilmek için sıfırdan makinecilik öğrenmek zorunda kaldım, sizce hangisi :cokos

Nutella 03 Aralık 2023 08:09

Bizim ülkemizde hele ki bu devirde, iyi bir sermayesi olan ticaretin her türlüsünü yapar. İyi de para kazanabilir, ama yaptığı işi yürütebilirse tabi.
Üniversite diploması olup da, asla mesleğini icra edemeyen dünya kadar insanımız var. He aynı zamanda diplomalı olup da, üstüne birde iyi işler katarsa o zaman tabi başka.
* Ama bence ; dediğim gibi bu devirde sağlam ticaret daha ön planda duruyor.

ZeriyaN 03 Aralık 2023 12:15

Son dönemde yaşanan hayat şartlarına değişikliğe göre artık diploma pek bir işe yaramıyor dayın varsa en üst düzeyde yönetici olarak işe gire biliyor vasıfsız bir çok elaman . Ticaret yapmak daha mantıklı gibi .

Microsoft 03 Aralık 2023 13:58

Aşk mi para mi döngüsü gibi.
Ticarette istikrarlı para kazanmak icin pratik zeka gerektiriyor.
Diplomalar is bulmuyor ama mesajı iyi alan birine pratik zekalı olmasını ve çözümleri hızlı bir şekilde yapabilmesine olanak sağlıyor.

Bence ikisi de ihtiyaç

She 03 Aralık 2023 18:58

Ülkeden, ülkeye değişiyor. Türkiye'de maalesef çoğu genç atanmayı, iş bulmayı bekliyor. Ticaret yapan yada ınstagram da iki video çekenler daha çok kazanıyor.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 05:07.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.