IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Ağaç Şeklinde Aç3Beğeni
  • 1 Post By Yazgı
  • 1 Post By FesLeğen
  • 1 Post By FesLeğen

 
 
Seçenekler Stil
Alt 07 Temmuz 2021, 23:56   #1
Huysuz ve tatlı kadın..
Yazgı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Cilt bakımının anahtarı cilt temizliğinde gizli!

Cilt bakımı için ilk adım cilt temizliğinden gelir. Doğru ürünler tercih edilerek yapılan cilt temizliği güzel görünümün anahtarı gibidir. Yapılan makyajın bile daha güzel durmasını sağlayan bu faktör için cilt tipinin bilinmesi ve uygun ürünlerin tercih edilmesi büyük önem taşır. Peki cilt temizleme ve cilt nemlendirme için hangi ürünün doğru olduğu nasıl anlaşılır? Güzellik Uzmanı Dinçer Balıkçıoğlu sizler için anlattı.

Her cilde temizleme için uygulanan ürünler farklıdır. Aldığınız ürünü iyi bilmeniz gerekir. Kendi cildinize uygun olup olmadığına bakmalısınız. Kendinize uygun ürünleri bulup kullanmalısınız.

Akneli ciltlere kesinlikle peeling yapılmaması gerekir. Cilt temizleme deyince akla ilk olarak peeling gelir. Akneli ciltlere uygulanan peeling sonrası tahribatlar oluşabilir.

Yağlı ciltler için sebum salgısını bastıracak temizleyiciler bulunmaktadır. Bunları göz önünde bulundurursanız yağlı ciltleri daha fazla yağlandırmazsınız, kuru ciltleri daha fazla kurutmazsınız. İlk olarak buna özen gösterilmesi gerekir.

Kuru ciltlerde en sık karşılaşılan problem, makyajın güzel temizlenmemesidir. Bu durum sonradan kötü sonuçlarla karşılaşmaya neden olabilir.

Gözenekli ciltlerde de tonikleme işlemi kullanılmalıdır. Bu durumda fondotenden daha fazla verim almak mümkündür.




CİLDİ TEMİZLEME UYGULAMASI YAPILIRKEN NELERE DİKKAT EDİLİR?

Cildinize doğru olan ürünü seçip seçmediğiniz önemlidir. Doğru ürünü seçtiğiniz de çok kolay bir şekilde işinizi halledebilirsiniz. Sadece yapmanız gereken göz çevresi ve dudak çevresine gelip gelmediğini bilmektir.

Peki doğru ürün seçildikten sonra nasıl uygulanmalıdır? Alın, yanak, çeneden başlayarak uygulanan ürünlerle cildinizi makyaja hazırlayabilirsiniz.

CİLT TEMİZLEME UYGULAMASI NASIL YAPILIR?

Uygulamayı yapmadan önce cilt yapınızı bilmelisiniz. Cilt yapınıza göre bir ürün seçmelisiniz. Kremsi bir ürün hem cildi yormayacaktır hem de makyaja en iyi şekilde hazırlayacaktır.

Kullanacağınız ürünü çok az almalısınız. Ürünün göz ve dudak çevresine gelip gelmediğini bilmeli ve ona göre sürmelisiniz. Makyajın temel kuralı iyi temizlenmiş ve nemlendirilmiş bir cilttir. Dairesel hareketlerle temizlenen yüz sayesinde üzerine uygulanan ürün çok daha uzun süre dayanarak daha net görünecektir. Dairesel hareketlerle uygulanan ürün, sonrasında bir pamuk yardımıyla temizlenebilir.

CİLDE UYGUN ÜRÜN SEÇİMİ NASIL YAPILIR?

Cildinizin nasıl olduğunu bilmeniz gerekir. Duştan çıktıktan sonra cildinizde bir gerilme, kuruluk yada kaşınma var mı buna göre cildinizin nasıl olduğunu öğrenebilirsiniz. Mesela duş sonrası kaşıntı ve yanma hissediyorsanız bu belirtiler cildinizin kuru olduğunu gösterir. Ancak çenede ve alında yağlanma varsa bu durumda da cildinizi karma olduğunu anlarsınız. Duştan çıktığınızda herhangi bir yanma hissiyatı yok ise cildiniz normal bir cilttir. Gün içinde yanağınızın alt bölümüne dokunduğunuzda tırtıklı bir his alıyorsanız bu da cildinizin kuru olduğunu gösterir.

Cilde uygun ürün seçilirken de yukarıda verdiğimiz detayları göz önünde bulundurarak cildinizin karma, kuru yada yağlı olmasına dikkat etmeniz gerekir. Cilt tipinizi belirledikten sonra ise ürünleri seçebilirsiniz.

CİLDİ NEMLENDİRİRKEN HANGİ ÜRÜNLER KULLANILMALIDIR?
Cildinizin karma, kuru, yağlı olmasına göre dengeleyici, nemlendirme oranı yüksek yada yağ kontrolü sağlayacak ürünler kullanabilirsiniz. Cildiniz normal ise makyaj öncesi tonikleme yapabilirsiniz. Temizlenmiş bir ciltten sonra tonikleme yaparsanız gün içerisinde makyajdan daha uzun performans elde edersiniz.

Kullandığınız ürünün yapısını iyi bilmeniz gerekir. Tüm ciltlere uygun ürünler alabilir, besleyici ve rahatlatıcı içeriklere sahip olanları tercih edebilirsiniz. Bunlar gün içinde rahatsızlığı gidererek rahatlama hissi yaratır.

CİLDİ NEMLENDİRME UYGULAMASI NASIL YAPILIR?
Cildi nemlendirmeden önce kesinlikle iyi temizlemeniz gerekir. İyi temizlenmiş, toniklenmiş bir cildin üzerine nemlendirici uygulayabilirsiniz.

Nemlendiricinizi cilt tipinize göre iyi seçmeniz gerekir. Mesela karma ciltlere uygulanan ürünler likit yapıda olursa daha iyi sonuç alınabilir. Tüm yüze eşit şekilde dağılmasını sağlamak daha kolaydır. Likit yapıdaki ürün karma ciltlerde daha uzun süre dayanabilir.

Alıntı
FesLeğen bunu beğendi.
________________

 
Alt 08 Temmuz 2021, 00:01   #2
Standart

Emeğine sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'cığım

Yazgı bunu beğendi.
 
Alt 08 Temmuz 2021, 00:03   #3
GameOver
AkGün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

emeğine sağlık

________________

۰۪۫.۪۫۰𝓑𝓪𝔃𝓲 𝓲𝓷𝓼𝓪𝓷𝓵𝓪𝓻 ,𝓫𝓪𝔃𝓮𝓷 𝓲𝓷𝓼𝓪𝓷𝓵𝓪𝓻۰۪۫.۪۫۰
𝑪𝒊𝒌𝒂𝒓 𝒊𝒍𝒊𝒔𝒌𝒊𝒍𝒆𝒓𝒊𝒏𝒊𝒛 , 𝒔𝒂𝒉𝒕𝒆 𝒅𝒐𝒔𝒕𝒍𝒖𝒌𝒍𝒂𝒓𝒊𝒏𝒊𝒛 𝒎𝒊𝒅𝒆𝒎𝒊 𝒃𝒖𝒍𝒂𝒏𝒅𝒊𝒓𝒊𝒚𝒐𝒓

۰۪۫.۪۫۰AkGün۰۪۫.۪۫۰



 
Alt 08 Temmuz 2021, 00:09   #4
Huysuz ve tatlı kadın..
Yazgı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
FesLeğen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Emeğine sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'cığım
Sen neredeydin @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hanımcığım gözlerim aradı.

________________

 
Alt 08 Temmuz 2021, 00:13   #5
Standart

Alıntı:
Yazgı Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Sen neredeydin @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hanımcığım gözlerim aradı.
Sözde tatil bana işkence dayanamadım geldim yine yazanlar güzel olunca siz gibi vakit burda güzel geçiyor gönül arıyor hepinizi makisteyen:

Yazgı bunu beğendi.
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:48.