IRCForumu.ORG

IRCForumu.ORG (https://www.ircforumu.org/)
-   Günün Yemeği (https://www.ircforumu.org/gunun-yemegi/)
-   -   5 Ağustos 2021 Günün Yemeği (https://www.ircforumu.org/gunun-yemegi/9932-5-agustos-2021-gunun-yemegi.html)

VelevKi 05 Ağustos 2021 20:56

5 Ağustos 2021 Günün Yemeği
 
Çiğ Börek

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Çiğ Börek (Orjinal) Tarifi'nin Malzemeleri

Hamuru için;
4. 5 su bardağı un
Tuz
Su

İç harcı için;
350 gr orta yağılı kıyma
Yarım rendelenmiş soğan
Karabiber
Tuz ve su

Çiğ Börek (Orjinal) Tarifi'nin Yapılışı

Hamurunun hazırlanışı; Un, tuz ve sudan oluşan bir hamurdur (hamurun püf noktası sert bir hamur olmalı ) suyunu bu kıvama göre göz kararı ayarlayalım.
İç harcın hazırlanışı; Tek çekilmiş orta yağlı kıymanın içine yarım soğanı rendeleyelim.
İçerisine tuz, karabiber ekleyelim ve kıymamızı sulandıralım.
Hamurumuzu bezelere ayırıp açalım.
İçerisine kıymasını koyup katlayalım ve kenarlarından keselim. (kenarları daha iyi yapışsın diye kesiyoruz)
Kızgın yağda alt üst kızartalım ve afiyetle yiyelim.

Çiğ börek tarifi püf noktaları nelerdir?
Unu kontrollü bir şekilde yavaş yavaş ilave etmeli ve sert kıvamlı bir hamur elde etmelisiniz.
Kıymayı sulandırmazsanız böreğinizin içerisinde bir yerde toplanacaktır. Kıymanızın böreğinizin her yerine dağılması için kuru olmaması gerekmektedir.
Böreklerinizi kızgın yağda kızartacağınız için çok çabuk kızaracaktır. Bu yüzden ilk önce birini kızartayım o kızarırken diğerini hazırlayım dememelisiniz. Böreklerinizin hepsini hazırladıktan sonra kızartma işlemine geçmelisiniz.
Böreklerinizi kızartırken yakmadan kontrollü bir şekilde arkalı önlü kızartmalısınız.


Alıntıdır.

Ecem12 05 Ağustos 2021 21:06

Alıntı:

VelevKi Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 45917)
Çiğ Börek

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Çiğ Börek (Orjinal) Tarifi'nin Malzemeleri

Hamuru için;
4. 5 su bardağı un
Tuz
Su

İç harcı için;
350 gr orta yağılı kıyma
Yarım rendelenmiş soğan
Karabiber
Tuz ve su

Çiğ Börek (Orjinal) Tarifi'nin Yapılışı

Hamurunun hazırlanışı; Un, tuz ve sudan oluşan bir hamurdur (hamurun püf noktası sert bir hamur olmalı ) suyunu bu kıvama göre göz kararı ayarlayalım.
İç harcın hazırlanışı; Tek çekilmiş orta yağlı kıymanın içine yarım soğanı rendeleyelim.
İçerisine tuz, karabiber ekleyelim ve kıymamızı sulandıralım.
Hamurumuzu bezelere ayırıp açalım.
İçerisine kıymasını koyup katlayalım ve kenarlarından keselim. (kenarları daha iyi yapışsın diye kesiyoruz)
Kızgın yağda alt üst kızartalım ve afiyetle yiyelim.

Çiğ börek tarifi püf noktaları nelerdir?
Unu kontrollü bir şekilde yavaş yavaş ilave etmeli ve sert kıvamlı bir hamur elde etmelisiniz.
Kıymayı sulandırmazsanız böreğinizin içerisinde bir yerde toplanacaktır. Kıymanızın böreğinizin her yerine dağılması için kuru olmaması gerekmektedir.
Böreklerinizi kızgın yağda kızartacağınız için çok çabuk kızaracaktır. Bu yüzden ilk önce birini kızartayım o kızarırken diğerini hazırlayım dememelisiniz. Böreklerinizin hepsini hazırladıktan sonra kızartma işlemine geçmelisiniz.
Böreklerinizi kızartırken yakmadan kontrollü bir şekilde arkalı önlü kızartmalısınız.


Alıntıdır.

Off Anam Bune Boyle Hepsini Sen Yeme @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Le Banada Ayir :D

VelevKi 05 Ağustos 2021 21:15

Alıntı:

Ecem Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 45922)
Off Anam Bune Boyle Hepsini Sen Yeme @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Le Banada Ayir :D

Yarın yaparım. Bayılıyorum ben buna.

Eraycem 05 Ağustos 2021 21:17

Severim.

VelevKi 05 Ağustos 2021 21:19

Alıntı:

Eraycem Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 45925)
Severim.

Yapan olsa da yesek. :D

Yazgı 05 Ağustos 2021 21:39

Allahım sana geliyorum. Velevkiiiii napiyosunn :sasirmis:

VelevKi 05 Ağustos 2021 21:43

Alıntı:

Yazgı Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 45944)
Allahım sana geliyorum. Velevkiiiii napiyosunn :sasirmis:

Ben masumum Günün Yemeği ni paylaştım.
Hepsi bu. :velevki

Yazgı 05 Ağustos 2021 21:49

Alıntı:

VelevKi Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 45949)
Ben masumum Günün Yemeği ni paylaştım.
Hepsi bu. :velevki

Cok güzel paylasmissin;d

BoSs 05 Ağustos 2021 22:21

hamurişinden karnım doymaz sevmem


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:18.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.