IRCForumu.ORG   Cilek Chat
sohbetkeyfim


 
Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 04 Ağustos 2021, 17:44   #1
Kayıtlı Üye
VelevKi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart 4 Ağustos 2021 Günün Yemeği

Arnavut Ciğeri

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Arnavut Ciğeri Tarifi İçin Malzemeler

Ciğer için:
600 gram ciğer
1 çay bardağı un (bulamak için)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karbonat
1 su bardağı sıvı yağ
1,5 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı toz kişniş
2 adet patates (küp doğranmış)
2 su bardağı sıvı yağ (patatesi kızartmak için)

Sumaklı soğan için:
1 adet kırmızı soğan (piyazlık doğranmış)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı sumak
1/2 demet doğranmış maydanoz

Arnavut Ciğeri Tarifi Nasıl Yapılır?

Üzerinde bulunan zarı ayıkladığınız kuzu ciğerini, kuşbaşı büyüklüğünde kesin. Derin bir süzgece aldığınız doğranmış kuzu ciğerlerini kanının süzülmesi için bekletin.
Kanını süzdürdüğünüz ciğerleri karbonat ve tuz eklediğiniz una bulayın. Ciğerlerin üzerindeki fazla unu almak için tekrar süzgeçten geçirin.
Ciğerleri tavadaki ısınmış yağın içerisine koyun. Ciğerler pişmeye başladığında kırmızı toz biber ve toz kişniş ekleyin.
Ayrı bir tavada kızdırdığınız yağda küp küp doğradığınız patatesleri kızartın.
Pişen ciğerlerin fazla yağını süzdürerek bir tabağa aktarın.
Patatesler de altın sarısı rengini alınca süzgeç yardımıyla yağını süzerek ocaktan alın. Altına bir peçete koyarak fazla yağından arındırın.
Piyazlık doğradığınız kırmızı soğanları, 1 çay kaşığı tuz ile ovarak öldürün.
Üzerine sumak ve doğranmış maydanozu da ekledikten sonra güzelce karıştırın.
Kızarttığınız ciğerleri küp patatesleri ve hazırladığınız sumaklı soğanı bir kapta birleştirerek iyice harmanlayın ve servis edeceğiniz tabağa alıp, sevdiklerinizle afiyetle tüketin!

Arnavut ciğeri nasıl yumuşak olur?

Lokum gibi pişmiş, yumuşacık Arnavut ciğerlerinin birkaç küçük püf noktası var aslında. Öncelikle eti pişirmeden önce yıkamamalısınız. Kanını süzmeniz yeterli olacaktır. Çok uzun süre pişirmemeniz de burada önemli. 15-20 dakikayı geçmemeli. Ciğeri kızarttığınız yağın da iyice kızdığından emin olun. İşte bu kadar basit!

Alıntıdır.
________________

B
 
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:55.