IRCForumu.ORG   Cilek Chat
sohbetkeyfim


 
Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 09 Mayıs 2023, 13:19   #1
Emektar
ESinti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Günün Yemeği



Kazan Kebabı

Malzemeler

400 gram orta yağlı kuzu kıyma
1 adet soğan (rendelenmiş)
2 adet domates (doğranmış)
2 adet yeşil biber (doğranmış)
2 diş sarımsak (doğranmış)
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı kimyon
1/2 çay kaşığı pul biber
4 adet patlıcan
3 adet domates


Üzeri İçin

2 su bardağı su
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 avuç maydanoz (kıyılmış)


Yapılışı

Bir kasede kıyma, soğan, domates, yeşil biber, sarımsak, biber salçası, domates salçası, tuz, karabiber, kimyon ve pul biberi birleştirin ve güzelce yoğurun.
Patlıcan ve domateslerin her biri bütün kalacak şekilde ikişer santim aralıkla dikine ya da verevine bıçakla kesin.
Hazırladığınız kıymalı harcı sebzelerin kesilmiş kısımlarına doldurun.
Kıyma harcıyla doldurulmuş patlıcan ve domatesleri tencereye dizin.
Bir kasede su, domates salçası, sıvı yağ ve tuzu karıştırın. Bu karışımı tencerede patlıcan ve domateslerin üzerine gezdirin.
Sebzelerin dağılmaması için üzerine tabak kapatın ve tencere kapağını da kapadıktan sonra önce orta ateşte, ardından kısık ateşte suyunu çekene kadar pişmeye bırakın.
Kazan kebabını servis tabağına alıp üzerine kıyılmış maydanoz serpiştirin ve sıcak olarak servis edin.


Afiyet olsun!

~alıntıdır :yemek.com~
 
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:42.