IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 31 Mart 2023, 10:32   #1
"Çok affeder, bir kez güvenirim"
LaviNya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart 31.03.2023 Günün yemeği

Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

250gramtavuk(kuşbaşı doğranmış, haşlanmış)
1adetyufka
100grambezelye
1adetkabak(küp doğranmış)
1adethavuç(küp doğranmış)
1adetsoğan(küp doğranmış)
3dişsarımsak(ince dilimlenmiş)
1tatlı kaşığıdomates salçası
200ml.su(salçayı sulandırmak için)
1yemek kaşığıtereyağı
1yemek kaşığısıvı yağ
100gramkaşar peyniri(rendelenmiş)
2çay kaşığıtuz

Beşamel Sos için:

3yemek kaşığıtereyağı
3yemek kaşığıun
3su bardağısüt
1/2tatlı kaşığıtuz
1çay kaşığımuskat cevizi rendesi
1çay kaşığıtane çekilmiş karabiber

Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Bir sos tenceresi veya tavada beşamel sosunu hazırlayalım. Tereyağ ve unu, kokusu çıkana kadar kavurun.
Ardından yavaşça sütü ekleyin ve bu esnada çırpmaya devam edin.
Kaynama noktasına geldiğinde altını kısın ve ara ara karıştırarak pişirin.
Koyulaşmaya başladığında tuz, rendelenmiş muskat cevizi ve karabiberi ilave edin ve ocağın altını kapatın.
Ayrı bir tavada tavuklu harcı hazırlayalım. Isıtılmış tavaya sıvı yağ ve tereyağını koyup eritin.
Soğanlar pembeleşince tavukları ekleyin ve 4 dakika soğanlar ile beraber kavurun.
Havuç, bezelye, kabak ve sarımsakları da birer dakika arayla tavaya ekleyin ve karıştırın.
Son olarak su ile açtığınız salçayı, tuzu ve karabiberi de ekledikten sonra 5 dakika daha ateşte karıştırdığınız harcı kenara alın.
1 adet yufkayı büyük üçgen olacak şekilde dörde bölün ve ona uygun olacak bir kasenin içerisine kenarlardan da eşit miktarda yufka sarkacak şekilde orta kısmını oturtun
Yufkanın içerisine tavuklu harcı yerleştirin ve kenarlardan sarkan yufkaları içeriye doğru katlayıp bohçayı kapatın ve ters çevirin.
Ters çevirdiğiniz bohçayı uygun bir borcam veya fırın tepsisine yerleştirdikten sonra üzerine birer kepçe beşamel sos ve kaşar peyniri koyun.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kaşar peyniri nar gibi kızarana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin ve servis edin.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
________________

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:38.