23.01.2023 Günün Yemeği - IRCForumu.ORG
IRCForumu.ORG irc hosting  


sohbet

Geri Git IRCForumu.ORG > Genel Bilgiler > Günün Köşesi > Günün Yemeği > 23.01.2023 Günün Yemeği

instagram, takipci satin al, smm panel, tiktok, sosyal medya reklamver

Ağaç Şeklinde Aç2Beğeniler
  • 2 Post By MatmazeL

Yeni Konu Aç Cevap Yaz  
 
Seçenekler Stil
Alt 23 Ocak 2023, 15:51   #1
Standart 23.01.2023 Günün Yemeği



Kuru Patlıcan Dolması Tarifi'nin Malzemeleri
50-55 adet kuru patlıcan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı nar ekşisi

İç harcı için;
2,5 su bardağı pirinç
200g kıyma
2 adet soğan
1 demet maydanoz
2 diş sarımsak
1,5 yemek kaşığı domates salçası
1,5 yemek kaşığı biber salçası
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı sumak
1 su bardağı zeytinyağı

Kuru Patlıcan Dolması Tarifi'nin Yapılışı
Derice bir tencereye yıkadığımız kuru patlıcanları alarak üzerini geçecek kadar su ilave edelim ve patlıcanlarımız yumuşayana kadar 15-20 dakika haşlayalım. Patlıcanların haşlandığını elinizle sıktığınızda içini dolduracak kadar yumuşayıp yumuşamadığından anlayabilirsiniz.
Patlıcanlarımızın hızlıca soğumaları için haşlandıktan sonra su dolu bir kasenin içerisine alalım, bir kaç dakika sonra ipinden çıkartalım. Dilerseniz kuru patlıcan yanında kuru biber de kullanabilirsiniz. Kuru biber içinde aynı işlemleri uygulamalısınız.
İç harcı için uygun bir kabın içerisine 15 dakika ılık suda bekletip yıkadığımız pirinci, kıymayı, küçük küçük doğradığımız soğanları, doğranmış maydanozu, doğranmış sarımsakları, domates salçası ve biber salçasını, tuzu, karabiberi, pul biberi, sumağı son olarak da zeytinyağını ilave ederek malzemeler birbiri ile özleşene kadar yoğuralım. Malzememizin içerisinde bolca salça bulunduğu için bu aşamada eldiven kullanabilirsiniz.
Hazır olan iç harcımızı patlıcanlarımızın içerisine doldurmaya başlayalım. Patlıcanların yarısına gelecek kadar dolduralım ve ağız kısımlarını elimizle büzelim.
Doldurduğumuz patlıcanlarımızı tencereye yatay olarak, hafif üst üste gelecek şekilde dizelim. Bütün malzemeler bitene kadar bu işleme devam edelim.
Tüm patlıcanlarımızı tencereye yerleştirdikten sonra üzerine zeytinyağı ve nar ekşisi gezdirelim. Eğer ekşi seviyorsanız nar ekşisi miktarını arttırabilirsiniz. Daha ekşi olsun diyorsanız iç harcınıza 1 tatlı kaşığı kadar limon tuzu ekleyebilirsiniz.
Patlıcanlarımızın üzerine uygun bir tabak kapatalım ve üzerini geçecek kadar sıcak su ilave ederek tencerenin kapağını kapatalım.
Orta ateşte patlıcanlarımız pişene kadar yaklaşık 35-40 dakika pişmeye bırakalım. Ara ara kontrol etmeyi unutmayalım.
Dolmalarımız piştikten sonra elimizi yakmadan dikkatli bir şekilde tabağımızı alalım.
Pişen dolmalarımızı servis tabağına alalım, üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek ister sıcak ister soğuk servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Mahrez ve KriminaL bunu beğendiler.



 
Alıntı Yap
Cevapla

Etiketler
günün, yemeği


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:32.