19 Ocak 2023, 14:27 | #1 |
19.01.2023 Günün Yemeği
Eli Böğründe (Kahramanmaraş Yemeği) Tarifi'nin Malzemeleri 600 gram kuzu kuşbaşı 4-5 adet domates 7-8 adet biber 3 adet patates 4-5 diş sarımsak 3-4 adet küçük boy soğan ya da arpacık soğan Tuz Pul biber Karabiber Kekik 4 yemek kaşığı zeytinyağı Tereyağı Sosu İçin; 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 su bardağı sıcak su 2 yemek kaşığı zeytinyağı Eli Böğründe (Kahramanmaraş Yemeği) Tarifi'nin Yapılışı İlk önce et; zeytinyağı, tuz ve baharatlarla karıştırılıp, 1-2 saat dinlendirilir. Bu işlem, etin daha yumuşak olmasını sağlıyor. Geçelim en kolay kısma, patateslerin kabukları soyulur ve küp küp doğranır. Domates ve biberler de büyüklüğüne göre dilimlenir. Soğan ve sarımsağın kabukları soyulur. Tüm malzemeler tepsiye sıra sıra dizilir. Etin üzerine, çay kaşığıyla ara ara tereyağı konulur. Patateslerin üzerine tuz ve dilediğiniz baharat atılır. Sos için; zeytinyağı ve salça, bir kapta suyla açılır ve bütün malzemelerin üzerine gezdirilir. Evet yemeğimiz fırına girmeye hazır. Üzerini bir kapak ya da yağlı kağıtla kapatıp, 200 derece fırında etler yumuşacık oluncaya kadar pişirilir. Pişerken etleri arada bir karıştırabilirsiniz. Genelde 1,5 saate yakın bir sürede pişiyor. Orijinalinde bu şekilde tamamen fırında pişiyor etler ama süre çok uzun derseniz, etleri önceden çok az haşlayıp yapabilirsiniz. Fırından fırına pişme süresi farklılık gösterebilir. Afiyet olsun. Alıntıdır.
________________
|
|
|
19 Ocak 2023, 15:09 | #2 |
offf Aşkımm benimm offf en sevdigim şey yemek
|
|
|
19 Ocak 2023, 16:52 | #3 |
Bende cok severim. Aksama düşünyorum bu yemeği
________________
|
|
|
19 Ocak 2023, 19:11 | #4 |
Pişince haber edin dimi @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] :rofl
|
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|