IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Ağaç Şeklinde Aç11Beğeni
  • 3 Post By MatmazeL
  • 4 Post By Hate
  • 2 Post By Ada
  • 2 Post By Hate

 
 
Seçenekler Stil
Alt 07 Ocak 2023, 12:02   #1
Standart 07.01.2023 Günün Yemeği



Ev Lahmacunu Nasıl Yapılır?
Malzemeleri

İç harcı için


1 adet soğan
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
2 adet domates
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı dolusu salça
1 tutam maydanoz
500g kıyma
1’er tatlı kaşığı kırmızı toz biber ve pul biber
1’er çay kaşığı karabiber ve kimyon
1 tatlı kaşığı tuz


Hamuru için;

4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
2 su bardağı su


Ev Lahmacunu Nasıl Yapılır?

Lahmacunumuzun iç harcı için bir kaç parçaya böldüğümüz soğanı, yeşil ve kırmızı biberi rondodan geçirelim.
Daha sonra doğradığımız domatesi, sarımsağı, salçayı ve maydanozu da ekleyerek tekrar rondodan geçirelim.
Hazırladığımız bu karışımı uygun bir kap içerisine alalım ve üzerine kıymayı, baharatları ve tuzu da ilave ederek tüm malzemeleri elimizle güzelce karıştıralım.
Güzel bir kıvam alan harcımızın üzerini streçleyerek buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
Harcımız dinlenirken bizde hamurumuzu hazırlayalım. Lahmacun hamuru için uygun bir yoğurma kabına aldığımız unun üzerine tuz ve şekeri ekleyerek şöyle bir karıştıralım ve ortasını çukurlaştıralım.
Açtığımız çukura suyu dökelim ve kenar kısımlardan un alarak hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurma işlemine devam edelim.
Hazır olan hamurumuzun üzerini de streçleyerek buzdolabına koyalım ve 20 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
Dinlenen hamurumuzu un serptiğimiz tezgaha çıkaralım ve eşit bir şekilde 4 parçaya bölelim.
Böldüğümüz parçaları da 3’e bölerek birbirine eşit 12 parça elde edelim.
Hamurlarımızı dıştan içe doğru yoğurarak beze haline getirelim.
Bezelerimizi tabağa alarak kurumaması için üzerini streç film ile tekrar kapatalım.
Bezelerimizden bir tanesini tezgaha alalım ve üzerine un serpelim ve merdane yardımı ile açmaya başlayalım. Bezelerimizi mümkün olduğunca ince açmaya çalışalım.
Yaklaşık 23-24 cm çapında açtıktan sonra pişirme kağıdını hamurumuzun altına yerleştirelim.
Pişirme kağıdımızı açtığımız hamurdan biraz daha büyük olacak şekilde keselim.
Kıymalı harcımızdan 2 yemek kaşığı kadar alalım, hamurumuzun üzerine elimizle güzel bir şekilde yayalım.
Lahmacunumuzu altında pişirme kağıdı ile birlikte ısıttığımız tavaya alalım, altı hafif kızarana kadar tavada pişirelim.
Daha sonra lahmacunumuzu fırın telinin üzerine alalım, ızgara ayarında maksimum derece getirdiğimiz fırında yaklaşık 250°C de kenarları kızarmaya başlayıncaya kadar pişirelim.
Fırından aldığımız lahmacunların üzerini temiz bir bez ile kapatalım. Böylece biz diğer bezeleri hazırlarken pişen lahmacunlarımız kurumayacaktır.
Lahmacunların pişirme süreleri kısa olduğu için biri pişerken diğerini hazırlarsanız sizin için daha kolay olacaktır. Aynı zamanda her lahmacunda aynı pişirme kağıdını kullanabilirsiniz.
Tüm lahmacunlarımızı bu şekilde pişirdikten sonra servis edebiliriz. Deneyeceklere afiyet olsun.
Hate, ESinti ve Ada bunu beğendiler.
________________

 
Alt 07 Ocak 2023, 14:16   #2
IRC Operator
Hate - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

bir tavsiye: Lahmacunu yerken önce acı pul biber(lahmacun acısız ise)sonra maydonozları yerleştirip üzerine limonu sıkacaksın dürüm yapacaksın afiyetle yiyeceksin
sakın içine söğüş domates turşu gibi garnitür koymayın domates sulandırır turşu tadını bozar.
İç kıvamını çok iyi karmanız lazım macun gibi olmalı sonra açtığınız hamurların üzerine yayarken parmaklarınızla bastırın ki iç harcı piştiğinde dökülmesin
Afiyet olsun...

MatmazeL, Ada, ESinti ve 1 diğerleri bunu beğendiler..
________________

..ve bağırdı annem tam kapıdan çıkarken;
"Yüreğini ört. İnsanlar soğuk, üşürsün.."
 
Alt 07 Ocak 2023, 14:31   #3
Ada
BANLI ÜYE
Ada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Lahmancuncu @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] beycim

Hate ve MatmazeL bunu beğendiler.
 
Alt 07 Ocak 2023, 14:46   #4
IRC Operator
Hate - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
Ada Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Lahmancuncu @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] beycim
Gayet doğal evde iç harcını hazırlayan ben olunca taş odun fırınında pişirilince afiyetle yemek lazım )

MatmazeL ve Ada bunu beğendiler.
________________

..ve bağırdı annem tam kapıdan çıkarken;
"Yüreğini ört. İnsanlar soğuk, üşürsün.."
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:58.