IRCForumu.ORG   Cilek Chat
sohbetkeyfim


 
 
Seçenekler Stil
Alt 27 Temmuz 2021, 14:03   #1
Kayıtlı Üye
VelevKi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart 27 Temmuz 2021 Günün Yemeği

İzmir Mantısı

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

İzmir Mantısı Tarifi İçin Malzemeler
3 su bardağı un
Alabildiğince su
3 yumurta
1 kahve fincanı tuz

İç harcı için:
500 gram kıyma
1 su bardağı pirinç (haşlanmış)
1 demet maydanoz
1 kuru soğan
Tuz
Karabiber

Üzeri için:
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
Yoğurt

Kızartmak için:
1 su bardağı zeytinyağı

İzmir Mantısı Nasıl Yapılır?
Öncelikle hamuru için gereken malzemeleri bir kapta karıştırın. Sert kıvamlı bir hamur elde edin.
Hamuru yumurta büyüklüğünde bezelere ayırın. Üzerini örterek 20 dakika oda sıcaklığında bekletin.
İç harcı için; Bir kaba kıyma, haşlanmış pirinç, ince kıyılmış maydanoz, doğranmış soğan, tuz ve karabiberi ekleyin.
Elinizle karıştırarak harmanlayın. İç harcı kenara alın.
Mutfak tezgahını unlayın. Hamur bezelerini orta büyüklükte açın.
Hamurları kare şeklinde kesin. Ortalarına iç harçtan ekleyin.
Hamuru üçgen şeklinde kapatın, uçlarından birleştirerek bastırın.
Tüm mantıları bu şekilde tepsiye alın. Tavaya yağı ekleyerek ısıtın.
Mantıları, zeytinyağında pembeleşene kadar kızartın.
Kızaran mantıları kevgirle süzerek tabağa alın.
Üzeri için, tereyağını eritin. İçine pul biber ekleyerek 1-2 dakika kavurun.
Mantının üzerine sarımsaklı yoğurt ekleyin. Ardından tereyağlı sosu gezdirin. Afiyet olsun.


Alıntıdır.

________________

B
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:26.