13 Haziran 2022, 16:25 | #1 |
13.06.2022 Günün Yemeği
İç Baklalı Pilav Tarifi'nin Malzemeleri 1 ölçü iç bakla(210 gr) ¾ ölçü pirinç(240 gr) 1 çay bardağı zeytinyağı 1 adet soğan ½ demet dereotu Tuz İç Baklalı Pilav Tarifi'nin Yapılışı İç baklaları ayıklayın,yıkayın.Pirincinizi 20 dk ılık suda bekletin.Baklaları 3 dk kadar sıcak suda haşlayın(azıcık diri kalabilir)İnce yemeklik doğradığınız soğanı teflon tencerenize alın,yağınızı yakmadan soğanları şeffaflaşıncaya kadar kavurun.Pirincinizi ekleyip kavurmaya devam edin.1,5 ölçü sıcak suyu ekleyip,tuzunu ayarlayın,pişmeye bırakın.Pilavınız alasulu iken haşlanmış baklaları ekleyin.Pilavın suyunu tam çektirin. Tencerenizi beze sararak 15-20 dk dinlendirin.Ilınan pilavınızı ince kıyılmış dereotu ile karıştırıp, servis yapın Afiyet olsun. Alıntıdır.
________________
|
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|