10 Haziran 2022, 17:33 | #1 |
10.06.2022 Günün Yemeği
Nefis Lezzetiyle Belen Tava Tarifi'nin Malzemeleri 500 gram kırmızı et 15 adet arpacık soğan (veya bir baş soğan) 3 diş sarımsak 4 adet yeşil biber 2 adet kırmızı biber 3 adet domates 2 yemek kaşığı tereyağ Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 yemek kaşığı salça 1 çay kaşığı, karabiber, 1 çay kaşığı pulbiber, kırımızı biber 1 çay kaşığı tuz(kullanacağınız salçanın tuz oranına göre artılıp azaltılabilir) Nefis Lezzetiyle Belen Tava Tarifi'nin Yapılışı Etleri kuş başı olacak şekilde doğruyoruz. Pişireceğimiz fırın tepsisinin altına etleri yerleştiriyoruz. İçine sırasıyla soğanları biberleri doğrayıp ete ilave ediyoruz domatesleri küp şeklinde doğruyoruz ete ilave ediyoruz. Sıvıyağ salçayı ve baharatları ilave edip elimizle bir miktar yoğurur gibi harmanlıyoruz. En son üzerine tereyağını katı haliyle ilave ediyoruz. Kullanmak istersek içine bir miktarda kuyruk yağı ilave edebiliriz. 200 derece fırında üzerini folyayla kapatıp etler pişene kadar pişiriyoruz. Her etin pişme süresi farklılık gösterebilir lütfen kontrollü pişirelim.Afiyet olsun.. Alıntıdır.
________________
|
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|