04 Haziran 2022, 11:19 | #1 |
04.06.2022 Günün Yemeği
Girit Böreği (Soğan Böreği) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tuz yarım paket kabartma tozu 3 su bardağı un (200ml) İç harcı için; 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ 3 adet orta boy soğan 1 çay kaşığı pul biber Yarım çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz 1 avuç kıyılmış maydanoz Üzeri için; 1 adet yumurtanın sarısı 2 yemek kaşığı susam Girit Böreği (Soğan Böreği) Tarifi Nasıl Yapılır? Hamur için; gerekli malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur yoğuralım. Üzerini kapatıp 10-15 dakika dinlendiriyoruz. İç harcı için; kuru soğan yarım ay şeklinde doğrayıp sıvı yağda yumuşayana kadar soteliyoruz. Baharatları ve tuzunu ekleyip karıştırdıktan sonra ocağı kapatıp, soğumaya bırakıyoruz. Hamuru 2 eşit bezeye bölüyoruz. İlk bezeyi yağlanmış tepsinin üzerinde elimizle yaklaşık 25 cm çapında acıyoruz (Yani borcamın en küçük boyutu) Üzerine iç harcı yayıp ve üzerine kıyılmış maydanoz serpiştirip diğer kalan bezeyi de açıp üzerine kapatıyoruz. Yumurta sarısını sürüp, bıçakla dilimliyoruz. En sonunda bolca susam serpip, öncede ısıtılmış 200 derece fırında nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz (Alttan kontrol edin) afiyet olsun Alıntıdır.
________________
|
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|