IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 14 Mayıs 2022, 15:13   #1
Standart 14.05.2022 Günün Yemeği




Duvaklı Pilav

Malzemeler

1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
250 gram dana kıyma
1/2 çay bardağı soyulmuş iç badem
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı yenibahar
1 tutam maydanoz (doğranmış)
3 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı baldo pirinç
3 su bardağı sıcak su

Nasıl Yapılır?
Bir tavada sıvı yağ ile birlikte soğanı pembeleşinceye kadar kavurun.

Üzerine kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.

Bademleri, tuzu, karabiberi ve yenibaharı da ekledikten sorna biraz daha kavurun. Ocaktan almadan önce kıyılmış maydanozu ekleyin ve ocaktan alıp servis edeceğiniz kabın tabanına yayın.

Bir pilav tenceresinde tereyağını kızdırın.

Pirinci ekleyip hafif şeffaf olana kadar kavurup, üzerine kaynayan suyu ekleyin.

Pilav, bir taşım kaynadıktan sonra ocağın altını kısın ve suyunu çektikten sonra ocağın altını kapatıp demlemeye bırakın.

Demlenen pilavı kıymanın olduğu servis kasesinin üzerine yayın ve ters çevirerek servis edin, sevdiklerinizle afiyetle tüketin
________________


 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:26.