12 Mayıs 2022, 13:29 | #1 |
12.05.2022 Günün Yemeği
Kuzu Tandır Kebabı (Düdüklü Tencerede) Tarifi İçin Malzemeler 1 kilo kuzu but (kemiksiz ve biraz yağlı) 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ Kekik Tuz 1/2 (yarım) su bardağı su Kuzu Tandır Kebabı (Düdüklü Tencerede) Tarifi Nasıl Yapılır? Yağ ve kekiği bir kapta karıştıralım. Eti bu sosa bulayalım (mümkünse soslu şekilde üzerini kapatıp 1 gece buzdolabında bekletelim). Düdüklü tencerenin içine sosu ile birlikte eti, tuzu ve suyu koyup, buhar çıkarana kadar orta ateşte, daha sonra ise düdüğünü kapatıp, en küçük ocağın, en kısık derecesinde 1,5 saat pişmeye bırakalım Basıncın çıkmasını bekledikten sonra kapağını açıp, kaldıysa suyunu süzüyoruz. Tavaya ya da tencereye az yağ koyup, etimizin üzeri hafif kızarana kadar daha pişirebiliriz. İşte tandır yapmak bu kadar basit… Yanına bulgur pilavı ve patates püresi çok yakışıyor. Afiyet olsun.
________________
|
|
|
12 Mayıs 2022, 13:52 | #2 |
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yap da yiyelim;d
________________
H u z u r . . .
|
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|