11 Mayıs 2022, 18:32 | #1 |
11.05.2022 Günün Yemeği
Barbunya Köftesi Malzemeler 300 gram barbunya (haşlanmış) 1 adet yumurta 1 adet soğan 2 yemek kaşığı galeta unu 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı kırmızı pul biber 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 avuç maydanoz (doğranmış) Bulamak İçin: 1 su bardağı galeta unu Kızartmak İçin: 1 su bardağı sıvı yağ Servis İçin: 1/2 su bardağı çırpılmış yoğurt Nasıl Yapılır? Barbunyaları bir tencerede, kısık ateşte, yumuşayana kadar haşlayın. Yumuşamış olan barbunyaları robottan geçirerek püre haline getirin. Bir kaseye püre haline gelmiş olan barbunyayı koyun. Üzerine rendelenmiş soğanı, yumurtaları, galeta ununu, kıyılmış maydanozu, kimyonu, pul biberi, tuzu ve karabiberi ilave ederek yoğurun. 30 dakika kadar buzdolabında beklettikten sonra barbunyalı harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak şekil verin. Barbunya köftelerini galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın. Çırpılmış yoğurt ile beraber sıcak olarak servis edin.
________________
|
|
|
11 Mayıs 2022, 20:05 | #2 |
Oh ne canım çekti şuan
@Kaf_Dağı nen acıktım ben :tweety |
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|