18 Temmuz 2021, 19:47
|
#1
|
|
18 Temmuz 2021 Günün Yemeği
Belen Tava Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gram kuşbaşı dana eti
- 2 adet büyük boy kuru soğan
- 10 diş sarımsak
- 2 adet büyük boy kapya biber
- 5 adet çarliston biber
- 2 adet orta boy patates
- 3 adet büyük boy domates
- 1 çay kaşığı tuz, karabiber, kekik,
Sosu İçin
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1,5 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz, tozşeker, toz tatlı biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvı yağ
Belen Tava Tarifi Yapılışı
- Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp irice doğrayalım domatesin kabuğunu soymadan iri doğrayalım patatesi kabuğunu soyalım iri küp doğrayalım.
- Soğanı kabuğunu soyalım iri doğrayalım sarımsakları soyalım bütün kalsın eti iri kuşbaşı olsun bunların hepsini tepsiye yerleştirelim tuz baharatları serpip karıştıralım.
- Malzemeyi tepsiye düzeltelim derim bir kapta sos malzemeleri karıştıralım sebzelerin üzerine gezdirerek dökelim.
- Tereyağı parça parça koyalım zeytinyağı gezdirerek dökelim yağlı kağıdı tepsiye göre keselim ortasını bir delik açalım çeşmede ıslatalım suyunu sıkalım.
- Tepsiye yayalım folyo ile de kapatalım önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 1 saat pişirelim 1 saat sonra çıkarıp kaşıkla bir tepsiye karıştıralım üzerini tekrar kapatalım.
- 1 saat daha 200 derecede pişirelim sonra 2 saat sonunda üzerinden folyo ve yağlı kağıdı alalım üzeri açık olarak 10 dakika daha pişirelim sıcak servis yapalım.
Afiyet olsun.
Alıntıdır.
________________
❤ B ❤
|
|
|