IRCForumu.ORG

IRCForumu.ORG (https://www.ircforumu.org/)
-   Günün Yemeği (https://www.ircforumu.org/gunun-yemegi/)
-   -   05.05.2022 Günün Yemeği (https://www.ircforumu.org/gunun-yemegi/50318-05-05-2022-gunun-yemegi.html)

NazLii 05 Mayıs 2022 11:24

05.05.2022 Günün Yemeği
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Isırgan Böreği Tarifi İçin Malzemeler
5 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1, 5 su bardağı su
Diğer malzemeler

3 demet ısırgan otu
Sıvı yağ

Isırgan Böreği Yapılışı

Yoğurma kabına aldığımız unun içerisine tuzu serpelim ve sıvı yağı da ekledikten sonra karıştıralım.
Azar azar suyu ilave edelim ve yoğurmaya başlayalım. Yoğurmanın sonunda kulak memesi kıvamında bir hamur elde edeceğiz.
Hazır hale gelen hamuru rulo şekline getirelim ve dört eşit bezeye ayıralım.
Bezeleri tek tek streç filme saralım ve bu şekilde 20 dakika bekletelim.
İç malzeme için ısırgan otlarını tertemiz yıkayalım ve süzelim.
Ardından ince ince doğranan ısırganları geniş bir kabın içerisine alalım.
Hamur bezelerini açalım ve incecik yufkalar haline getirelim.
Fırın tepsisini yağlayıp, yufkalar için hazırlayalım.
İlk yufkayı tepsinin tabanına yayalım ve fazla kenarları keselim.
Yufka üzerine sıvı yağ gezdirelim ve eşit şekilde fırça ile sürelim.
Isırgan otlarını yufka üzerine döşeyip, parçalanmış yufkaları üzerine kapatalım.
Tekrar sıvı yağ gezdirip ısırgan otlarını yufka üzerine ilave edelim. Bu işlemi tüm yufkalar bitene dek devam ettirelim.
Her katın arasında sıvı yağ olmasına özen gösterelim.
Son yufkada böreği, eşit şekilde keselim.
Böreğin her tarafı iyice ıslanana dek yağlayıp, 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirelim.
Fırından çıkan kat kat ayrılmış börek hepinize Afiyet Olsun…


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:38.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.