20 Şubat 2022, 12:23 | #1 |
20.02.2022 Günün Yemeği
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Cağ Kebabı Yapımı için malzemeler 1 adet kuzu budu (yağsız ve sinirsiz) 1 adet soğan 100 gram yoğurt Lavaş ekmeği 4 adet domates 6-7 adet yeşil biber 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Cağ kebabı Nasıl yapılır? Kuzu budundan, parmak kalınlığında yapraklar kesin. Yoğurt, karabiber, tuz ve küp şeklinde doğradığınız soğanı bir kasede karıştırın. Üzerine hazırlamış olduğunuz etleri ekleyin ve bu terbiyede 24 saat bekletin. Bir günün sonunda, yaprak halindeki etleri, kebaba özel olan şişe takın ve yatık haldeyken ateşte çevirerek kızartın. Pişen kısımlarından aynı dönerde olduğu gibi ince parçalar keserek, cağ kebabına özel küçük şişlere takarak, yanında yine ateşte pişmiş, domates, biber, kuru soğan ve lavaş ekmeği ile servis edin. Afiyet olsun. ~alıntıdır~ |
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|