18 Şubat 2022, 09:32 | #1 |
18.02.2022 Günün Yemeği
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Mantı Malzemeler Hamuru için 3 su bardağı un 1 su bardağı ılık su 1 adet yumurta 1 çay kaşığı tuz Harcı için 250 gram kıyma 1 adet orta boy kuru soğan 1 çay kaşığı tuz 1/2 çay kaşığı karabiber 1/2 çay kaşığı pul biber Sosu için 2 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı salça Üzeri için 1 kase sarımsaklı yoğurt 1 çay kaşığı nane 1/2 çay kaşığı sumak 1 çay kaşığı pul biber Yapılışı 3 su bardağı unu bir yoğurma kabına boşaltın, ortasını açıp 1 adet yumurta, tuz ve 1 su bardağı ılık suyu ekleyip yoğurun. Ele yapışmayan, esnek bir hamur elde edince, üzerini kapatarak dinlenmeye bırakın.İç malzeme için, 1 adet kuru soğanı rendeleyin. 250 gram kıymayı soğana ekleyin.Daha sonra, karabiber, tuz ve pul biber ekleyerek güzelce yoğurun.Hamuru bezelere ayırın.Her bezeyi oklavayla hazır yufkadan biraz kalın bir şekilde açın.Açtığınız yufkayı kareler şeklinde kesin.Her karenin ortasına kıymalı harçtan küçük bir parça yerleştirin.Bohça şeklinde kapatın.Derin bir tencereye su ekleyip kaynatınSosu için bir kapta 2 yemek kaşığı tereyağı eritin.Eriyen tereyağına 2 yemek kaşığı domates salçası ekleyip kavurun.Pişen mantının suyuyla salçayı biraz açıp birkaç dakika kaynatın.Mantıyı suyunu süzerek servis tabağına aldıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt dökün.Üzerine hazırladığınız sosu döktükten sonra kuru nane, sumak ve pul biber ekleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. ~alıntıdır~ |
|
|
18 Şubat 2022, 10:03 | #2 |
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] seninkini gunun menusu yapmislar
________________
Sen Beni Güzel Hatırla.. |
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|