IRCForumu.ORG   Cilek Chat
sohbetkeyfim


 
 
Seçenekler Stil
Alt 03 Şubat 2022, 14:38   #1
Emektar
ESinti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart 03.02.2022 Günün Tarifi Kandil Özel

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Kandil Simidi

Malzemeler

150 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı elma sirkesi
5 yemek kaşığı su
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 yemek kaşığı mahlep
4 su bardağı un


Üzeri için

1 adet yumurta sarısı
1/4 çay bardağı pekmez
1 çay bardağı su
4 yemek kaşığı susam
4 yemek kaşığı çörek otu


Yapılışı

Derin bir kabın içerisine tereyağ, sıvıyağ, yumurta, su, tuz, şeker, kabartma tozu, sirke, ve mahlebi koyup güzelce karıştırın.
Daha sonra, unu azar azar ekleyerek hamurunuzu güzelce karıştırırak yoğurun.
Hamurunuz hazır olunca elinizle ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizle ya da tezgahın üzerinde yuvarlayarak rulo şekli verin.
Sonra, uçlarını birleştirip çember şekli verin.Susamlı hazırlamak istediğiniz simitler için hamuru önce su pekmez karışımına batırın,Sonra susam dolu bir tabağın üzerinde her iki tarafını da susama bulayın ve tepsiye dizin.Çörek otlu kandil simitleri için çember şekli verdiğiniz hamurları tepsiye dizip üzerlerine pekmez ile karıştırdığınız yumurta sarısını sürüp çatalla üzerinden geçin ve üzerine dileğiniz kadar çörek otu serpin.
Kandil simitlerini önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Her fırının pişirme süresi farklı olabileceği için simitleri pişerken kontrol etmenizi öneririz.

Afiyet olsun!

~alıntıdır~
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:59.