27 Ekim 2023, 00:54 | #1 |
Fırında Lahana Sarması 27.10.2023
Fırında Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 adet (küçük) boy lahana 2 adet kuru soğan 1 su bardağı pirinç 1 çay bardağı zeytin yağ 1 su bardağı sıcak su 1 yemek kaşığı domates salçası Yarım yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı kırmızı tatlı toz biber 1-2 dal taze nane 5-6 dal taze maydanoz 1-2 dal dereotu Tuz Sosu için: Yarım çay bardağı sıvı yağ 400 ml sıcak su 1 tatlı kaşığı salça Tuz Fırında Lahana Sarması Tarifi Nasıl Yapılır? Lahananın ilk 3-4 yaprağını atın lahananın kök kısmını kesip çıkarın geniş bir tencerede su kaynatın ister yaprakları tek tek haşlayın ister benim gibi tüm lahanayı suyun içerisinde yumuşayana kadar haşlayın yaklaşık 1 dk. Ardından sıvı yağı bir tavada kızdırın,küçük küçük doğradığınız soğanı ekleyip güzelce kavurun,salçayı ilave edin devam kavurun. Yıkanmış pirinçleri de ekleyip üzerine su ilave edin birkaç dakika daha kavurun. Ardından ince ince dogradıgınız yeşillikleri ilave edin devam karıştırın kısık ateşte suyunu çekene kadar 5-10 dk pişirin ve ocaktan alın. Yaprakların damarlı kısımlarını kesin yaklaşık bir tatlı kaşığı (dolusu )iç harcı koyun ve sıkı sıkı sarın fırın tepsisine veya tencereye sarmaları dizin sosunu hazırlayın ve sarmaların üzerine sosu dökün. Fırın borcamın da pişirecek arkadaşlar döktüğünüz sos sarmaların üzerini hafif geçsin tencerede pişirecek olanlar kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Fırında pişirecek olanlar 180 derece alt üst ayarda üstüne yağlı fırın kağıdı örterek suyunu çekene kadar pişirin. |
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|