IRCForumu.ORG   Cilek Chat
sohbetkeyfim


Güncel ve Son Dakika Haberler Güncel ve Son Dakika Haberler

Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 Post By sihirbaz

 
 
Seçenekler Stil
Alt 07 Şubat 2023, 19:05   #1
Standart MEB'den 10 ildeki depremzedelere barınma ve yemek hizmeti

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, depremlerden etkilenen 10 ilde Bakanlığa bağlı yurtlar, pansiyonlar, öğretmenevleri ve uygulama otellerinde yaklaşık 251 bin kişiye barınma hizmeti sunduklarını ayrıca günlük 372 bin kişilik yemek kapasitesiyle vatandaşlara hizmet verdiklerini söyledi.
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) yapılan açıklamaya göre, Özer, Malatya'da incelemelerde bulundu ve depremzedelerle bir araya geldi.

Depremlerin doğrudan etkilediği 10 ilde tüm imkanları seferber ettiklerini, öğretmen, okul yöneticisi, il müdürü ve Bakanlık personelinin bölgede vatandaşların derdine derman olmak için çaba sarf ettiğini aktaran Özer, bu süreçte okullarda eğitime ara verildiğini ve okulların içi, bahçesi, uygulama otelleri ve öğretmenevlerinin vatandaşların konaklaması için hizmete açık olduğunu vurguladı.

"Yaklaşık 251 bin vatandaşa barınma hizmeti veriyoruz"

Depremzedelere sıcak yemek hazırlayan Ziraat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini de ziyaret eden Bakan Özer, şunları kaydetti:

"10 ilimizde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı yurtlar, pansiyonlar, öğretmenevleri ve uygulama otellerinde yaklaşık 251 bin vatandaşımıza barınma hizmeti veriyoruz. Aynı zamanda özellikle meslek liselerimizin yiyecek içecek bölümleri, öğretmenevlerimizin restoranları da vatandaşlarımızın yeme ihtiyaçlarını karşılamak için su ihtiyaçlarını karşılamak için destek veriyor.

Bu çerçevede günlük olarak 372 bin kişiye yemek verebilme kapasitesine ulaştık, vatandaşlarımıza eriştiriyoruz. Yine Milli Eğitim Bakanlığına bağlı arama kurtarma birimi olarak yaklaşık 2 bin 500 öğretmenimiz, İçişleri Bakanlığı eğitiminden geçen, AFAD'ın eğitiminden geçen 2 bin 500'e yakın öğretmenimiz de 10 ilimize dağılmış durumda. Arama kurtarma çalışmalarına yardım ediyor."


TRT Haber
Ada bunu beğendi.
________________

YAKNIZLIĞIMLA BAŞBAŞAYIM
 
Alt 07 Şubat 2023, 19:30   #2
Ada
BANLI ÜYE
Ada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Gidip yemek yapasım var.
Gidip o çocukları ellerimle besleyesim var.
Gidip onların yaralarını sarasım var.
Allah razı olsun MEB

 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:23.