IRCForumu.ORG   Cilek Chat
sohbetkeyfim


Güncel ve Son Dakika Haberler Güncel ve Son Dakika Haberler

Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 Post By AlgoS

 
 
Seçenekler Stil
Alt 09 Kasım 2022, 09:46   #1
BANLI ÜYE
KriminaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Bursa da Soba Faciası...

Türkiye güne kahreden haberle uyandı, Bursa'daki yangın faciasındaki acı tablo sabah ortaya çıktı! 8'i çocuk 9 kişi hayatını kaybetti...

Türkiye güne Bursa'dan gelen acı haberler uyandı. Yabancı uyruklu kişilerin kaldığı bir apartmanda, soba kaynaklı olduğu bildirilen bir yangın çıktı. Yangında Suriye uyruklu bir anne ve 8 çocuk yaşamını yitirdi. Bursa Valisi Yakup Canbolat'tan yangın faciasıyla ilgili açıklama gelirken yanan evin gündüz görüntüleri ortaya çıktı.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Son dakika haberi... Türkiye, Bursa'daki yangın faciasını konuşuyor. Bursa'nın Yıldırım ilçesinde bir evde, ilk belirlemelere göre sobadan çıktığı düşünülen yangında yaşları 3 ile 10 arasında değişen 8 çocuk ile bir anne hayatını kaybetti. Bursa Valisi Yakup Canbolat "İtfaiyemizin ön tespitleri sobadan kaynaklı olma ihtimalinin yüksek olduğunu gösteriyor" derken Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "1 yaş ile 11 yaş arası çocuklar, muhtemelen de uyku saati olduğu için hareket dahi edememişler" açıklamasını yaptı.



9 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Yangın, gece yarısı merkez Yıldırım ilçesi Değirmenönü Mahallesi Bıçakçı Bayır Sokak’ta bulunan 4 katlı binanın 2’nci katındaki evde çıktı. Evden yükselen alevleri görenlerin ihbarıyla olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yangın itfaiye ekiplerinin 1 saatlik müdahalesiyle güçlükle kontrol altına alınırken, 3’üncü kattaki dairede mahsur kalan 3 kişilik aile, merdivenli araçla kurtarıldı. Yangının söndürülmesinin ardından eve giren itfaiye ekipleri 8’i çocuk 9 kişinin cansız bedeni ile karşılaştı.

BURSA VALİSİ: İÇERİDEKİ TABLO ÜZÜCÜ

Bursa Valisi Yakup Canbolat, Değirmenönü Mahallesi'nde geçici koruma kapsamında ikamet eden Suriyeli ailenin kaldığı evde çıkan yangınla ilgili yetkililerden bilgi aldı.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

ALİNUR AKTAŞ: ÇOK BÜYÜK BİR ACI
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise şunları kaydetti:


"Başımız sağ olsun. Gece yarısı çıkan bir yangın. İlk kat iş yeri. 4 katlı bir bina. Yangın 2’nci katta olmuş. Vefatlar 2’nci katta. 9 kişinin bulunduğu bir aile. Baba o esnada dışarıda. Bir anne ve 8 çocuk. Ama çocuklardan 6 tanesi bu anneye ait. Diğer 2’si ise yeğen. Çocukların doğum tarihleri 2011 ile 2021. Yani 1 yaş ile 11 yaş arası. İtfaiyeci arkadaşlarımız geldiklerinde 2’nci kat tamamen ateş almış. 3’üncü katta mahsur kalan 3 kişiyi arkadaşlar merdivenli araçla kurtarmışlar. Ama maalesef, çok küçük sabiler. 1 yaş ile 11 yaş arasında 8 tane çocuk ve bir de 1991 doğumlu Amina isimli anne vefat etmiş. Allah rahmet eylesin. Çok büyük bir acı. Tarifi gerçekten mümkün değil. Şu an Sayın Valimiz, emniyet müdürümüz, bütün yetkili arkadaşlarımız burada. Yangınla alakalı şu anda devam eden bir şey söz konusu değil. Büyük insan olsaydı belki kokuyu alırdı, kaçardı. Ama 1 yaş ile 11 yaş arası çocuklar, muhtemelen de uyku saati olduğu için hareket dahi edememişler."





TRT Haber.
 
Alt 09 Kasım 2022, 10:05   #2
Standart

Çok acı bir durum Allah rahmet eylesin Rabbim sabır versin. Soba kullanımını malesefki tam bilgi sahipleri değiller sobanın içindeki kovayı çıkarıp odada biraktiklari için zehirlenen insanlar oldu yaşadığım şehir de geçen senelerde . :S

KriminaL bunu beğendi.
________________

Dürüstlük kişinin bildiğini söylemekle... İşine geleni söylemek, arasında yaptığı seçime dayanan bir ahlak sorunudur.


 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:27.