IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Güncel ve Son Dakika Haberler Güncel ve Son Dakika Haberler

Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 Post By NoForgive

 
 
Seçenekler Stil
Alt 13 Ocak 2022, 23:14   #1
Kayıtlı Üye
NoForgive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Enes kara intiharı..

Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Enes Kara, bıraktığı yazılı ve video mesajından sonra intihar etti.

Yaklaşık bir ay önce kaydettiği açıklanan video mesajında bir cemaat yurdunda kaldığını belirten Kara, kendisini ateist olarak tanımlıyor ve dini ibadetleri yerine getirmek zorunda kaldığı için çelişki yaşadığını ifade ediyor.

İbadetlere zorlandığını ve ders çalışmaya vaktinin kalmadığını söyleyen Enes bu konuyla ilgili şöyle yazmıştı:

''Özgür hissetmiyorum, 24 saatte kendime ayırabildiğim 3 saat falan. Buna ek olarak dönem sonlarında okuma programları oluyor ve bir hafta boyunca sabahtan akşama kadar buradaki kitaplardan okuyorsun, telefonuna falan da el koyuyorlar.''Doktorluk mesleğinin itibarının kalmadığını, tıp bölümünü sevmediğini, yurtdışına gitmek istediğini ve geleceğine dair kurgularında bir çıkmazda olduğunu ifade eden Enes Kara, ailesinin baskıcı bir yapısı olduğunu ve dayatmaları ile bu evde kaldığını anlatıyor.İbadet ve sohbetlerin çok zaman aldığını, ders çalışmaya zaman ayıramadığını, bölüm sınavlarından kaldığını söyleyen Kara, bıraktığı mesajların ardından Pazartesi günü yaşamına son verdi. Gencin cansız bedeni, sabah saatlerinde yaşadığı binanın önünde, yerde bulundu.

Salı günü ailesi tarafından alınan Enes'in cenazesi, Hatay'ın Belen ilçesinde dedesinin mezarı yanında toprağa verildi.

BBC Türkçe'ye konuşan baba Mehmet Kara, yaklaşık 30 yıldır Risale-i Nur okuduğunu, Batman ve Payas'ta görev yaptığı sırada, oğluyla beraber cemaat evlerine giderek sohbetlere katıldıklarını söyledi.

Çocuğunun manevi yönden gelişmesini istedikleri için dindar arkadaşların çocuklarıyla birlikte bir dairede kaldığını belirten Mehmet Kara şunları söyledi:

''Kaldığı yer yurt değil, dört arkadaş aynı evde kalıyorlar, doğrudur orda da Risale-i Nur okuyorlar. Çocuğumuzun manevi olarak da gelişmesini istediğimiz için orda kalsın istedik, sonra olmazsa başka arkadaşlarınla kalırsın dedik. Şikayeti de yoktu, her görüştüğümüzde de iyi olduğunu söylüyordu.''



Bunlara istinaden aileyi suçlayan insanların yanı sıra sırf dini bir yerde diye onlarca intihar içinden #eneskara nın gündem yapılması gösterdiki ahlak yobazları istiyor ki,tesettür kalmasın,ezan okunmasın İslam'ın hediyesi Anadolu'da bir müslüman kalmasın !!
Kilisede doğsalardı cenaze günü böyle kin kusmazlardı. Bu ülkede insanlar sahte alkolden ölürken, alkol yüzünden binlerce yuva dağılırken ,alkoliğin teki kızlarımıza tecavüz ederken,sarhoşun biri kızlarımızı katlederken meyhaneler yasaklansın, alkol yasaklansın demediyseniz şimdi susun lütfen...


Tabiki de aileler çocuklarını anlayarak dinleyerek yetiştirmeli demek istediğim şey ailelerin dediği olur demek değil. Yapılanı da desteklemiyorum...
 
Alt 14 Ocak 2022, 00:03   #2
Tanrı Tektir,Ordusu Türk'tür.
AntepLi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

İnsanoğlu Nasıl Değil Mi.

________________

Bir Işık Süzüldü Tanrı Dağından,Tanrı Dedi ki;Senin Adın TÜRK Git İntikamını Al Yarından..

 
Alt 14 Ocak 2022, 11:05   #3
Kayıtlı Üye
NoForgive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
AntepLi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
İnsanoğlu Nasıl Değil Mi.


AntepLi bunu beğendi.
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:08.