IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Yaşam ve Detay Yaşama dair gelişmeler burada. İlgi çekici olaylar, inanç, ilişkiler, ilginç olaylar yaşam ve detayda.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 09 Ekim 2021, 22:41   #1
Kayıtlı Üye
CRown - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart SMA'lı Defne bebek için zaman daralıyor

SMA Tip 1 hastası 18 aylık Defne bebeğin 10 ay önce başlatılan kampanyada bugüne kadar 1 milyon 750 bin dolara ulaşıldı.



Balıkesir’in Edremit ilçesinde SMA Tip 1 hastası 18 aylık Defne bebeğin tedavi süreci için zaman daralıyor. 10 ay önce başlatılan kampanyada bugüne kadar 1 milyon 750 bin dolara ulaşıldı. Tedavi için gereken 2 milyon 400 bin doların tamamlanabilmesi için ilçede her çarşamba günü yardım kermesi düzenleniyor. Çeşitli sivil toplum örgütleri de Defne bebeği yaşatabilmek için sosyal medya üzerinden canlı yayınlarla bağış toplamaya çalışıyor.

Edremit Ticaret Odası (ETO) Meclis Başkanı Mehmet Hakkı Semerci öncülüğünde bir araya gelen Edremit Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğretim Üyesi Raif Sakin, Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi Bölümü Öğretim Görevlisi Mücahit Kıvrak, ilçede yüksek teknoloji makineleri üreten bir fabrikanın müdürü Nebahat Balta ve Defne bebek için kurulan yardım komisyonu üyesi Münevver Erözen, kampanyanın başarılı bir şekilde bitirilmesi için planlama yaptı.

İnsanların öncelikle SMA hastalığının ne olduğunu görmeleri, bilmeleri, araştırma yapmaları ve ardından evlerindeki çocuklarının yüzlerine bakmaları gerektiğini vurgulayan Edremit Ticaret Odası Başkanı Mehmet Hakkı Semerci, şunları söyledi:

“Maalesef bizim için bu hastalığın tedavi edilmesine uğraşan insanlar için çok çok önemli ve bir insanı yaşatabilmenin mutluluğunu yaşamak için biz buradayız. Amerika'da tedavisi olabiliyor bu hastalığın. Bir can ve 650 bin dolar. Bakın bu çok bir para değil, bunun için destek istiyoruz herkesten.”

"SON YÜZDE 27'DEYİZ"

Fabrika müdürü Nebahat Balta, Defne bebeğin gönüllü ablaları olduklarını belirterek “Son yüzde 27’deyiz lütfen artık bize daha çok destek verin dedik. Meclis başkanımız Mehmet Semerci, kıymetli hocalarımız bize destek verdiler. O yüzden şimdi bir program belirlediler daha çok hayırsevere Defne bebeğin sesini duyurmak için bir karar aldılar” dedi.

Edremit Meslek Yüksekokulu Müdürü Sakin ise "Bir can, bir bebek 18 aylık bunu yaşatmak için mücadele ediyoruz. Bütün arkadaşlarımızdan ricamız bu konuyu ciddiye almaları. Hani nasıl olsa başkaları yapıyordur, ediyordur, veriyordur değil. Hani hepimiz kumbaraya 3 lira 5 lira neyse hiç fark etmiyor atmamız gerekiyor” diye konuştu.

Canlı yayınlarla destek sağlanmaya çalışıldığını da sözlerine ekleyen Sakin, hem Edremit’i hem Balıkesir'i hem de Türkiye'yi bu bebekleri yaşatmaya davet ettiklerini söyledi.

“GERİYE KALAN 650 BİN DOLAR İÇİN DESTEK BEKLİYORUZ”

Yardım komisyonu üyesi Münevver Erözen de şu ifadeleri kullandı:

"Geriye kalan 650 bin dolar için hepinizden destek bekliyoruz. Lütfen Defne için her dakika her saniye çok önemli. Kaybettiği, kas kaybını geriye döndürülemez, çok zor, ancak yeni kayıplar vermemiz için bir an evvel Defne'yi tedavisine kavuşturmamız lazım. Çoğu bitti azı kaldı lütfen Defne'ye nefes alalım.”

"ARTIK KIZIMI KAYBETMEKTEN ÇOK KORKUYORUM"

Defne bebeğin babası Ahmet Gülcü de kızı ile evde koşup oynamak istediğini dile getirerek duygularını şöyle anlattı:

“Her gün ayrı bir mücadele, her gün ayrı bir korku. Kaç tane evladımızı kaybettik bugüne kadar? Artık kızımı kaybetmekten çok korkuyorum. İnsanın ilacı olur da niye verilmez ki? Bir evladını bir babanın kucağına alıp da koklaması ne kadar zor olabilir ki? Küçücük elleriyle, küçücük bedeniyle babasına, baba, anne deyip sarılabilmek var iken bu insanlar neden bizi anlamaz ki? Bu kadar mı çok zor. Tedavimiz varken neden verilmez ki? Sabırsızlıkla bekliyorum şu evin içinde bir kerecik kızımla şu evin altını üstüne getirelim. Çok zor bir şey istemiyoruz. Bir baba olarak yalvarıyorum sizlere birazcık duyarlılığınızı istiyorum. Devlet büyüklerim, çevremdeki değerli büyüklerim birazcık katkınızı bekliyoruz. Çok az bir yolumuz kaldı. Her gün ayrı bir vefat haberiyle uyanmak kahrediyor.”
Alıntı
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:14.