IRCForumu.ORG   okey sitesi
sohbet

Güncel ve Son Dakika Haberler Güncel ve Son Dakika Haberler


Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 Post By birsevda

 
 
Seçenekler Stil
Alt 06 Ağustos 2025, 12:49   #1
Nick kopyalandı!
Standart Terörsüz Türkiye Nâzım Akif ve Hani ile başladı

Terörsüz Türkiye olarak anlandırılan komisyon, ilk toplantısını 48 üye ile yaptı. TBMM Başkanlığı’nın sunduğu isim önerisi kabul edildi, komisyonunun ismi “Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu” olarak açıklandı. İsim üyelerin onayıyla kabul edildi.

şehit annelerine mesaj

Meclis Başkanı Kurtulmuş, açılış konuşmasında Nâzım Hikmet’in “Bir ağaç gibi tek ve hür, bir orman gibi kardeşçesine” dizeleri ile Mehmet Âkif’in “Girmeden tefrika bir millete, düşman giremez. Toplu vurdukça yürekler, onu top sindiremez” şiiri ve Kürt şair Ahmedi Hani’nin “Halkların kalbi adaletle birlikte atarsa millet olunur” sözlerine yer verdi. Kurtulmuş komisyonun şeffaf biçimde çalışacağını belirtti “Milletin herşeyi bilme hakkı var” dedi. Şehit annelerine de “Onların acısı ortak acımızdır” mesaj verdi.

Kurtulmuş komisyonun prensiplerinden birinin “Şeffaflık” olduğunu vurguladı “Milletimizin her adımı bilme ve öğrenmeye hakkı vardır. Saklı gündemlerin, toplumsal barışan yana artısı yoktur” diye konuştu.

ANAYASA VE İLK 4 MADDE

Komisyonun ilk toplantısında konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Anayasa’nın ilk 3 maddesinin değiştirilemeyeceğini ve 4. Maddede yazılı olduğu biçimde bunun teklif dahi edilemeyeceğini hatırlattı. “Bu komisyonun yeni anayasa yapmak gibi bir görevi de yok” dedi.

İMRALI’YA TEŞEKKÜR

Yeni Yol Grup Başkanvekili Mehmet Emin Ekmen, Erdoğan, Bahçeli ve DEM Grubu’nun yanı sıra terörist başının adını vermedi ancak “İmralı’ya teşekkür” etti.

KAVALA ÇAĞRISI

DEM Parti Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş Öcalan için “Umut hakkı” istedi, “Can Atalay, Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala için de bu komisyon inisiyatif almalı” dedi.

İMAMOĞLU VE BAŞKANLAR

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, ise Can Atalay ile Ekrem İmamoğlu başta olmak üzere tutuklu belediye başkanlarını gündeme getirdi. Komisyonun asla bir Anayasa çalışması yapamayacağını söyledi ve kayyum uygulamasının sona ermesini de istedi.

Kırmızı Antorium

TBMM Tören Salonu’nun ortasında mutluluk ve bereket anlamına gelen kırmızı Antorium çiçeği yer aldı.

KOMİSYONDAN NOTLAR

- Komisyon toplantısı Meclis’in en büyük salonu olan ve resepsiyonların da verildiği TBMM Tören Salonunda yapıldı. Başkan Kurtulmuş konuşması öncesi salonda bulunan 48 milletvekiliyle tek tek tokalaştı.

- Toplantı salonunda Kurtulmuş’un sağında 21 AKP milletvekili ile 3 Yeni Yol Partili milletvekili oturdu. Solunda ise CHP, DEM, MHP ve diğer parti temsilcileri yer aldı. Komisyon toplantısı için yeni masa ve sandalyeler alındığı da dikkat çekti. İlk toplantıda grubu olan parti temsilcilerine 20, olmayanlara ise 10’ar dakika konuşma süresi verildi.

- Komisyonu izleyen gazeteciler önceden akredite edildi ve özel kart hazırlandı. Her medya kurumuna bir kontenjan tanındı. Toplantı salonuna medya kuruluşlarının kameraman ve foto muhabirleri alınmadı. TBMM Başkanlığı video ve fotoğraf çekerek gazetecilere dağıttı.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Brittle bunu beğendi.



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]<> [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alıntı Yap
Alt 06 Ağustos 2025, 13:10   #2
Nick kopyalandı!
Standart

İçerik gizlenmiştir.

İçerikleri görebilmek için üye olmalı ve üye girişi yapmalısınız.
Giriş Yap Kayıt Ol




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alıntı Yap


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 23:35.

IRCForumu.Org

IRC dünyasının buluşma noktası. Sohbet, bilgi ve eğlence burada!