IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 27 Temmuz 2021, 20:38   #1
Kusursuz dost arayan dostsuz kalır.
CURRY SAUCE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Genital Botoks Uygulamaları ve Vajinismus Tedavileri

Kadınlarda en sık görülen cinsel işlev bozukluklarının başında vajinismus gelir. Vajinismus vajen bölgesindeki kasların istemsiz kasılması nedeniyle ortaya çıkar. Genital botoks uygulamaları ile genital bölgedeki kaslarda bulunan sinir uçlarının etkilenmesi ve kasların artık kasılmaması hedeflenir. Pelvik bölgenin taban kaslarına yapılan uygulamalar sonucunda buradaki kaslarda kasılma meydana gelmez. Böylece penisin herhangi bir ağrı hissedilmeksizin vajene girişi sağlanır. Ancak doğası gereği vajinismus hastalığının daha kapsamlı bir tedaviye gereksinim duyabileceği de unutulmamalıdır. Cinsellik ile ilgili sahip olunan yanlış bilgiler, kültürel faktörler ve cinselliğe bakış açısının değişmesi de bu sağlık sorununu gündeme getirebilir. Botoks uygulamaları vajinismus tedavisinde önemli bir aşama olarak değerlendirilse de vajinismus tedavisinin botoks uygulamasına indirgenmesi tam anlamıyla doğru bir yaklaşım değildir.
Genital Botoks Uygulamaları Hangi Durumlarda Yapılır?
Genital botoks uygulaması;
  • Ağrılı cinsel ilişki,
  • Cinsel birleşmenin çok zor olması ya da hiç gerçekleşememesi,
  • Tampon kullanımı esnasında ağrı görülmesi,
  • Jinekolojik muayene esnasında ağrı yaşanması,
  • Cinsel birleşme sırasında kas spazmı meydana gelmesi durumlarında yapılabilir.

Genital Botoks Uygulamaları Nasıl Yapılır?

Genital botoks uygulaması lokal anestezi ya da hafif sedasyon altında uygulanabilir. Genital botoks uygulaması öncesinde kuru toz halindeki botulinum toksini, serum fizyolojik ile karıştırılarak sulandırılır. Uzun iğneler aracılığı ile vajinanın alt kısmında bulunan pelvik kasların içerisine enjekte edilerek işlem tamamlanır. Yaklaşık 10 dakika içerisinde işlem tamamlanmış olur.

Uygulama ile vajen kaslarına yapılan tek seans sonucunda kaslar tamamen gevşetilir. Böylece kişi cinsel ilişki esnasında istemsiz kasılmalar yaşamaz. Genital botoks prosedürünün etkisi yaklaşık 4 ay kadar sürer. Bu süre kişiden kişiye değişebilir, uygulamanın tekrarlanması gerekli olabilir.

Genital Botoks Uygulamaları Sonrası İyileşme Süreci

Genital botoks uygulamasının herhangi bir yan etkisi bulunmaz. Hastalar genital botoks uygulamasından yaklaşık 10 gün kadar sonra pelvik taban kaslarını kasamadıklarını hissederler. Uygulama farklı medikal prosedürlerle eş zamanlı olarak da gerçekleştirilebilir. Bu noktada hastaların ihtiyaçları kadar beklentilerinin de göz önünde bulundurulması önemlidir.



alıntı
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:42.