IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 05 Mart 2022, 13:24   #1
Kayıtlı Üye
ErginN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart şaban ayinda yapilacak ibadetler nelerdir 2022?.

Mübarek 3 ayların ikincisi olan ve Berat Kandili'nin de idrak edilecek olduğu Şaban ayında yapılacak ibadetler arasında ilk olarak oruç tutmak geliyor. Sebebi ise, Hz. Ayşe validemiz 'Peygamberimiz Şaban ayında bazen o kadar oruç tutarlardı ki biz Peygamber Şaban ayının tamamını oruçlu geçirecek zannederdik. Bazen de bu kadar tutmazlardı' demesidir. Bununla birlikte alimler Şaban ayını oruçla karşılamanın oldukça hayırlı olduğunun vurgusunu yapmaktadır.Şâban ayı, diğer aylara göre (Ramazan hariç) yapılan her amelin ve ibadetin sevabının üç yüz kattan fazla olmasıyla bilinir. Bu sebeple, Ramazan'da yapılan tüm ibadetler Şaban ayı için de geçerlidir. Bu ay içerisinde verilen sadaka, edilen yardım, icraata dökülmese bile içinizden geçirdiğiniz iyi düşünceler ve planlar, namaz kılmak, kuran okumak, zikir çekmek ve sünnetler gibi ibadetler kat ve kat daha sevap içerir..

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Bu ayda çekilecek olan zikirler de vardır;Allâhümme bârik lenâ fî Recebe ve Şabân ve belliğnâ Ramazân vehtimlenâ bil-îmân ve yessirlenâ bil Kur’ân.Ardından 100 defa:Subhânallâhi’l-Latîf Celle şanüh.Şaban ayının ikinci on gününde bir defa:Allâhümme bârik lenâ fî Recebe ve Şabân ve belliğnâ Ramazân vehtimlenâ bil-îmân ve yessirlenâ bil Kur’ân.Ardından 100 defa:Subhânallâhi’r-Razzâk Celle şanüh.Şaban ayının üçüncü on gününde bir defa:Allâhümme bârik lenâ fî Recebe ve Şabân ve belliğnâ Ramazân vehtimlenâ bil-îmân ve yessirlenâ bil Kur’ân..

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Ardından 100 defa:Subhânallâhi’l-Azîz Celle şanühŞaban ayının 1. günü ile 10. günü çekilecek tesbih: Ya Latif Celle ŞanühüŞaban ayının 11. günü ile 20. günü çekilecek tesbih: ya Rezzak Celle ŞanühüŞaban ayının 21. günü ile 30. günü çekilecek tesbihi: ya Aziz Celle ŞanühüAyrıca Şaban ayının ilk 10 gününde 100 defa "Ya Latîf"Şaban ayının ikinci 10 gününde 100 defa "Ya Azîz"Şaban ayının üçüncü 10 gününde 100 defa "Ya Rezzâg" tesbihlerinin çekilmesinin sevabının büyük olduğuna inanılıyor..

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
________________

(Sanaldaki Bazı İnsanlara İki Gözünüde Feda Etsen Derlerki O Zaten Kördü)
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:10.