IRCForumu.ORG

IRCForumu.ORG (https://www.ircforumu.org/)
-   Fizik (https://www.ircforumu.org/fizik/)
-   -   Fiziğin Alt Alanları Nelerdir (https://www.ircforumu.org/fizik/122082-fizigin-alt-alanlari-nelerdir.html)

Alisa 09 Mart 2024 18:12

Fiziğin Alt Alanları Nelerdir
 
Fiziğin Alt Alanları Nelerdir



Mekanik: Fiziğin kuvvet ve hareketle ilgilenen dalıdır. Cisimlerin nasıl hareket ettiğini, nasıl etkileştiklerini inceler.

Optik: Fizik: biliminin ışık ve ışık olayları ile ilgilenen bir daldır. Işığın kırılmasını, yansımasını, ışığın doğasını, kısaca ışıkla ilgili olayların tümünü inceleyen alt alandır.

Katı Hal Fiziği: Katı ve yoğun haldeki maddelerin manyetik, elektriksel, esneklik ve vb. özelliklerini inceleyen fiziğin alt bilim dallarından biridir.

Elektrik: Fiziğin elektrikle ilgili alt alanıdır. Elektrik enerjisinin oluşumunu, elektirik enerjisini, elektriklenme gibi konular üzerinde çalışır.

Termodinamik: Fiziğin ısı ve iş bağıntılarıyla ilgilenen dalıdır. Enerjinin madde içinde yayılımını ve iletimini incelemek termodinamiğin ilgilendiği alandır.

Manyetizma: Aslında mıknatıslık olarak adlandırılır. Mıknatısların pek çok özelliği fen konuları içinde yer alır. Manyetik maddeler, manyetik alanlar vb. konular manyetizmanın çalışma alanlarındandır.

Atom Fiziği: Atomların yapısını oluşturan parçacıkları ve birbirleriyle olan etkileşimlerini inceleyen fiziğin alt alanıdır.

Nükleer Fizik: Atom çekirdeğinin yapısını ve nasıl ışıma yaptığını inceleyen bilim dalıdır.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:49.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.