IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 06 Aralık 2021, 09:12   #1
ßen KaßusLar iLe Büyüdüm HayaL Etmek Ne Haddime?
CeZa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Fanatik yazarları Fenerbahçe - Çaykur Rizespor maçını yorumladı: Terapi

Faik Çetiner (Günü kurtarmak)

Fenerbahçe için “Futbolu bırak, kazanmaya bak” maçıydı. Pereira’nın orta alanı Gustavo ve Crespo’ya teslim edişi, Sosa ve Pelkas’ı kulübede tutuşuna da fazla tepki gösterilmedi, sonuç beklendi. Portekizli hoca yine 3’lü defansa dönmüş, sağ kanadı Ferdi’ye, sol kanadı Osayi’ye teslim etmişti. İlk yarının başında ve sonunda Szalai’nin iki kritik dokunuşu devreyi sıkıntıdan kurtardı. Maçtan önce Fenerbahçe “Zorlanmadan kazanır” demiştim, yanılmadım.

Rizespor ne defans yapmayı biliyor ne de hücum. Ferdi sağ kanatlarını, Osayi sol kanatlarını felç ettiler, sadece seyrettiler. Berisha bir atıyor 3 kaçırıyor. Rossi çıkış içinde. Fenerbahçe’nin futbolu son 30 dakikada gelen hamlelerden sonra güzelleşti. Berisha ve Crespo çıktı, usta Sosa ile Serdar Dursun (hat-trick yaptı) girdi, goller de geldi.

Mesut Özil mi? Pereira’nın artık onu kulübeye çekme şansı yok. Farklı galibiyet ile Fenerbahçe moral bulup günü, Pereira da paçayı kurtardı. Bu işin sonu gelir mi, derseniz fazla değil bir hafta bekleyelim yeter derim.

Mehmet Demirkol (Terapi!)

Fenerbahçe hücum oyuncuları, birbirlerini biraz görseler fark çok daha açık olabilirdi. Bencillikten değil.Çünkü aynı oyuncular birbirlerine pozisyonlar da hazırladılar. Rossi ve Berisha gibi… Arkadaşlarının topla kalenin içine girebilecekleri pozisyonlarda pas vermediler. Ama gol olan ya da olmayan asistler de yaptılar. Bunun sebebi ortak planda oluşan krizde kendini gösterme/kurtarma çabası. Serdar Dursun’un attığı harika ilk golde bile şut aslında 4. seçenek. 2 pas bir dripling var önce.

Mesut ve Rossi istekliydi

Psikoloji Fenerbahçe’nin temel sorunu. Dün rakibin de içinde bulunduğu durumla çok tehdit hissetmeden adeta bir terapi aldılar. Ancak oyundaki çoğunlukla güvensizlik kaynaklı sıkıntıların devam ettiğini de gördük. Özellikle ilk yarıda savunma ayrı, hücum ayrı bir takım gibiydi. Mesut ve Rossi çok istekliydi. Ama ceza sahası içine kalabalık giremediler ve dönen topları kazanmayınca geri koşmak zorunda kaldılar.

Abartılı kanıtı oldu

Çünkü savunma sene başındakinden farklı olarak çok kopuk, uzaktı. İkinci yarıda bunu giderdiler Szalai’nin akan oyunda 2 asist yapışı, buna abartılı bir kanıt oldu. Fenerbahçe savunması hamle/çekilme kararlarını doğru yapacağı bir ön alan baskısıyla oynamak zorunda.. Ve tabi önde hareketli bir hücum hattı… Trabzonspor maçının 23. dakikasından önce sezon başından bu yana bu yönde gelişiyorlardı. Bakalım kaldıkları yerden devam edebilecekler mi?

Erman Özgür (Sürprize izin vermediler)

Pereira'nın 3'lü savunma ve önlerinde Gustavo-Crespo seçimi ile kapanan Rizespor'u açabilmek için tek yol kaldı, oyunu olabildiğince kenarlara yayabilmek. Maçın ilk yarısında Ferdi Rossi'nin kullandığı sağ tarafı iyi işleyen Fenerbahçe, kalabalık savunmaya rağmen hem golü hem de farkı arttırabilecek pozisyonları buldu. İşin içinde Rossi'nin olduğu anlar genelde net fırsatlara dönüştü. Rizespor ise formsuz görüntüsüne rağmen hücumda Aminu'nun çabukluğu ile fırsatlar üretmesine rağmen gol çıkaramadı.

Serdar ilan etti

2. yarıda Fenerbahçe'nin sağ kenar etkinliği daha da ağır bastı. Rizespor'un Hamza hoca hamlelerine rağmen Fenerbahçe'ye gücünün yetmeyeceği belli oldu. Pereira'nın Sosa ve Serdar Dursun hamleleri ise düşmeye başlayan tempoyu tekrar yükseltti. Szalai asistinde Serdar Dursun bitirip maçın fişini çekti.

Maçın devamında maçın yıldızı Rossi, Mesut Özil ve Ferdi tam anlamıyla Fenerbahçe'nin domine ettiği oyun içinde sanat yapar gibi oynadılar. Serdar Dursun ise hat-trick yaparak sonucu ilan etti. Sonuçta Fenerbahçe kendi sahasında sürprize izin vermezken şampiyonluk yarışından uzak kalmamak adına bir adım atmış oldu.

Deniz Çoban (Hakem adına doğruların maçı)

Dün akşam oynanan maç hakem ekibi açısından çok rahat geçti. Tartışılacak bir kart pozisyonu ya da bir ceza sahası pozisyonu yaşanmadı. Oyuncular hakemler üzerinde baskı oluşturmak yerine maçla ilgilendiler. Zorbay Küçük son düdüğü çaldığında kamuoyunda tartışılmayacak bir maç tamamlamış oldu.

Destek olarak koydu

10. dakikada gol çizgisi üzerinde Selim’in koluyla buluşan topta Fenerbahçeliler penaltı beklediler ancak hakemin devam kararı doğruydu. Selim kolunu destek olarak yere koymuştu, burada bilerek elle oynama yoktu. 79. dakikada Serdar’ın golünden hemen önce avantaj oynatması ve pozisyonun golle sonuçlanmasını sağlaması hakemlik adına güzel bir uygulamaydı.
________________

Aşk]Çok Kısa Unutması Neden Uzun?
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 05:06.