IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 Post By Absent

 
 
Seçenekler Stil
Alt 30 Haziran 2021, 23:10   #1
Emektar
ESinti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Evcil Hayvanlar

Evcil hayvanlar sayesinde yalnız yaşayanlar yalnızlıklarını unuturken, kalabalık aileler de hayvanı adeta ailenin bir üyesiymiş gibi benimseyip onunla yaşamaya alışıyorlar.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Köpek

Tabii ki en popüler evcil hayvan listemizde ilk sırayı insanların en sadık dostu köpekler alıyor. Dünya çapında en çok tercih edilen evcil hayvan olmanın yanı sıra mükemmel birer hayat arkadaşı olan köpekler, mutsuz olduğunuzda sizi anlıyor, moralinizi düzeltmek için ıslak burunları ile avcunuzu okşuyor ve suratınızı yalıyorlar. Mutlu olduğunuzu bildikleri zamanlarda ise en az sizin kadar keyifleniyor ve mutluluğunuzu çoğaltarak paylaşıyorlar. En önemlisi de köpekler, evcil hayvanlar arasında en vefalı olanlardır ve onları üzdüğünüz, kırdığınız ya da kızdırdığınız zamanlarda bile size sırtlarını dönmezler. Hele ki söz konusu yavru köpek ise kendinizi affettirmek için yapmanız gereken tek şey ona gülümsemek.


Kedi

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
En popüler evcil hayvan listemizde birinci sırayı köpekler aldıysa, kedilerin de bu listede köpeklerin hemen ensesinde olması oldukça muhtemel. Köpeklerin azılı düşmanı, bir numaları baş belası olan kedilerin de ev içerisindeki yeri apayrıdır. Her ne kadar kediler, köpekler kadar sadık, vefalı ve cevabi olmasa da onların da kendilerine has sevgi ve bağlılık gösterme yöntemleri var. Evcil hayvan olarak kedi seçtiğiniz takdirde işe geç kalmamayı garanti altına alırsınız; zira kediniz sabahları sizden önce uyanır ve mamasını koymak üzere hayatta olup olmadığınızı kontrol eder. Bu kontrol, genellikle yatağa tırmanıp burnunuzun dibinde mırlamasından oluşur. Kediler, bir yandan sessiz, sakin, zahmetsiz ve uğraşsız bir evcil hayvan arayan, bir yandan da evin içinde iyi kötü hareket isteyen kişiler için ideal bir seçimdir.


Hamster

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Her ne kadar hamsterlar geçmişte daha çok bilimsel araştırmalar için kullanılan popüler hayvan türleri olsa da, zaman içerisinde bu minik sıçanların ikamet adresleri değişti ve kendilerine laboratuvardan çok apartman dairelerinde yer edinmeye başladılar. Evcil hayvan olarak fazlasıyla arkadaş canlısı olan hamsterlar, hastalıklara ve virüslere karşı oldukça dirençlidirler ve çok zor hastalık kaparlar. Bununla birlikte sıklıkla üreyebilen bu evcil hayvan türü, size her ay yeni bir hamster sürüsü hediye edebilme kapasitesine sahiptir.


Balık

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
İnsanların evlerinde balığı evcil hayvan olarak beslemeyi tercih etmesinin temel sebeplerinden biri, etrafa yaydığı huzur ve sükunettir. Bir akvaryum içerisinde yüzen balıkları izlerken zamanın nasıl geçtiğini anlamaz, düşüncelere ve hayallere dalıp içinde bulunduğunuz anda kaybolursunuz. Çeşitli araştırmalar, akvaryumdaki balıkları izlemenin insanlar üzerinde rahatlatıcı ve adeta hipnotize edici bir etkisi olduğunu ortaya çıkartmış. Özellikle hastaneler, doktor muayeneleri ve dişçiler gibi gerginleşmeye müsait ortamlarda dekor olarak akvaryumların, evcil hayvan olarak da balıkların kullanılmasının sebeplerinden biri de budur. Bir diğer sebebi ise balıkların bakımının kolay ve zahmetsiz olmasıdır. Doğru akvaryum, doğru filtre ve doğru ısıtıcıyı seçtiğiniz takdirde balıklarınız size uzun süre arkadaşlık eder. Evcil hayvan olarak balık seçmenin bir diğer avantajı ise tahmin edemeyeceğiniz kadar çok türde, renkte ve cinste balık olması, böylelikle harika bir balık koleksiyonu yaratabilecek olmanızdır.


Muhabbet Kuşu

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
“Papağanın çenesi ile uğraşamam,” diyorsanız, muhabbet kuşunun çenesi tam size göre. Çıkardığı melodik, şarkı-vari sesi ile muhabbet kuşu, özellikle ülkemizde sıkça tercih edilen bir evcil hayvan türüdür. Çift olarak alınıp birlikte büyüdüklerinde insanlarla pek fazla muhabbet etmeyen, daha çok kendi aralarında dedikodunuzu yapan muhabbet kuşları, yalnız yetiştirilip doğru eğitildiğinde ve yeteri kadar ilgi gördüğünde sizinle koyu bir muhabbete dalabilecek kıvama gelirler. Evcil hayvan olarak muhabbet kuşu beslemeyi planlıyorsanız bilmeniz gereken en önemli şey, kafeslerini nasıl konumlandırdığınızdır. Kafesi bel üstü hizada tutmanız muhabbet kuşunuzu rahat ve güvende hissetirecektir.


Kaplumbağa

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Listemizdeki zahmetsiz evcil hayvan kervanına katılan kaplumbağalar, aslında kara kaplumbağası ve su kaplumbağası olarak ikiye ayrılır. Her ne kadar her iki kaplumbağa türü de evcil hayvan olarak beslenebilse de, ülkemizde daha çok akvaryumda yaşayan, aynı zamanda karada da nefes alabilen su kaplumbağaları beslenmektedir. Küçük boy yumurta büyüklüğünde doğan ve genellikle pet shop benzeri yerlerde bu boylarda satılan su kaplumbağaları, sağlıklı bir yaşam sürdükleri takdirde 15 yıl kadar yaşayabilir ve avucunuza sığmayacak boyutlara gelebilirler. Sanılanın aksine su kaplumbağaları ağır hareket etmezler; korktukları, ürktükleri ya da herhangi bir tehlike algıladıkları anlarda hızlanarak koşar ve saklanacak bir köşe aramaya başlarlar. Bu gibi durumlar kaplumbağaların sinir sistemi için sağlıklı bir durum olmadığından dolayı evcil hayvan olarak beslenen su kaplumbağaları stresten uzak tutulmalıdır.


Tavşan

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Tavşanlar da evde beslenebilecek hayvanlar listemizde hakettiği yeri buluyor. Doğru bakım, yeterli ilgi ve sevgi ile birlikte evcil hayvan olarak evde tutacağınız tavşanınız, size dört dörtlük bir ev arkadaşı olabilir. Kendi kendini rahatlıkla temizleyebilen, dolayısıyla da etrafa herhangi bir koku yaymayan tavşanlar, oldukça nazik bir yapıya sahiptir ve ısırma, tırmalama ya da yaralama gibi huyları bulunmaz. Düzgün eğitildiği takdirde tavşanlar kafeslenmeye ihtiyaç duymaz ve evin içerisinde bir kedi ya da köpekten farksız olarak, dinamik ve enerjik bir şekilde hareket ederler. Tavşanınız ile çeşitli evcil hayvan oyunları oynayabilir ve harika vakit geçirebilirsiniz.
 
Alt 01 Temmuz 2021, 12:53   #2
Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bunların içinde neden manda ve goril yok

En evcili bunlar, her gün eğitim veriyoruz

ESinti bunu beğendi.
________________

Öpüşmek; alt katı kiralamak için, üst katta yapılan anlaşmadır..
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:00.