IRCForumu.ORG

IRCForumu.ORG (https://www.ircforumu.org/)
-   Et Ürünleri (https://www.ircforumu.org/et-urunleri/)
-   -   Bademli Tavuk Tarifi (https://www.ircforumu.org/et-urunleri/9754-bademli-tavuk-tarifi.html)

Ecem12 04 Ağustos 2021 21:01

Bademli Tavuk Tarifi
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

BADEMLİ TAVUK TARİFİ

Bademli tavuk malzemeleri

Yarım su bardağı badem
Yarım kg kuşbaşı doğranmış tavuk göğüs eti
2'şer adet havuç, kabak ve kırmızı biber
8 dal taze soğan
6 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz, karabiber, toz kırmızıbiber

Bademli tavuk yapılışı

Bademleri kaynayan suda 5 dakika tutup çıkarın. Süzüp kabuklarını soyun. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya aktarın. Karıştırarak renkleri dönene dek kavurun ve kenara alın. Havuç, kabak, kırmızı biber ve taze soğanı temizleyip arzunuza göre irice doğrayın. Sıvıyağı bir tavaya alıp üzerine tavuğu ekleyin. Suyunu salıp yeniden çekene dek pişirin. Havucu ilave edin. Yarı yarıya yumuşayınca kırmızı biber ve kabağı tencereye katın. Bir-iki dakika sonra soğanı ilave edin. Tuz, karabiber ve toz kırmızıbiber ekleyin. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak sebzeler yumuşayana dek pişirin. Bademi ilave edin. İyice çevirip ocaktan alın.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:56.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.