02 Ağustos 2021, 16:54 | #1 |
Ödemiş Köfte Tarifi
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Ödemiş Köfte, Tereyağlı kebap olarak da biliniyor. Ödemiş'in ünlü yağlı kebabını en iyi yapanlardan birinde yemiştim bu kebabı. Hurşit usta'ya sabah erken gitmekte fayda var. Lezzetini hala unutamıyorum. Yolum ne zaman o tarafa düşse mutlaka yerim. Bu aralar aklıma yine bu köfte düşmüşken evde nasıl yapabilirim derken orjinaline en yakın tarifi buldum ve tüm ev halkı çok beğendik. Siz de deneyin umarım beğenirsiniz. ÖDEMİŞ KÖFTE İÇİN GEREKLİ MALZEMELER 500 gr kıyma 1 adet kuru soğan 1 çay bardağı irmik Tuz, karabiber, pul biber Servisi için; Somon ekmeği 5 yemek kaşığı tereyağ 2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber 2 adet domates 4 adet yeşil biber ÖDEMİŞ KÖFTE NASIL YAPILIR? ✔️ Karıştırma kabına kıymayı, rendelenmiş soğanı, irmiği ve baharatları ekleyin. ✔️ Elinizi ılık suyla ıslatarak iyice yoğurun. ✔️ Streç filmle sarıp buzdolabında 4-5 saat dinlendirin. ✔️ Kıymalı harçtan ceviz büyüklğünde parçalar alıp yuvarlayıp şekil verin. ✔️ Köfteleri az yağda kızartın. ✔️ Başka bir tavaya biraz tereyağ koyup eritin. İçine toz kırmızı biberi ekleyip kızartın.Somon ekmeğini ikiye bölüp tereyağında kızartın, servis tabağına alın. Ekmeklerin üzerine pişen köftelerinizi yerleştirin. Tavada hafif sotelenmiş biber, domates ve soğan piyazı ile servis edebilirsiniz.
________________
Bir Defa Aldatan Kisiyi Affedersen, Seni Yine Kullanir;
Çünkü Ihanet Bir Ruh Hali Degil, Karakterin Dökülüş Biçimidir. |
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|