IRCForumu.ORG

IRCForumu.ORG (https://www.ircforumu.org/)
-   Et Ürünleri (https://www.ircforumu.org/et-urunleri/)
-   -   Fırında Dana Kaburga (https://www.ircforumu.org/et-urunleri/8727-firinda-dana-kaburga.html)

CURRY SAUCE 01 Ağustos 2021 18:39

Fırında Dana Kaburga
 
Fırında Dana Kaburga Tarifi İçin malzemeler


  • 1 kg dana kaburga
  • 100 g soğan (İnce doğranmış)
  • 60 g arpacık soğanı
  • 50 g kereviz (İnce doğranmış)
  • 3 diş sarımsak
  • 40 g domates salçası
  • 2 l su
  • 20 g taze karışık baharat (Kıyılmış)
Üzeri için
  • 50-60 g kuru mürdüm eriği
Servis için
  • 4 adet kemer patlıcan (Közlenmiş ve kabukları soyulmuş)
  • 100 g taze bakla içi (Haşlanmış)
  • 4 adet çeri domates
  • 4 adet güneşte kurutulmuş domates (Küp doğranmış)
  • 60 g tereyağı
  • 20 g taze karışık baharat (Kıyılmış)
  • Zeytinyağı
  • Tuz


Fırında Dana Kaburga Nasıl Yapılır?


  • Derin bir fırın tepsisine kaburga, sarımsak, kereviz ve soğanları alarak tereyağı ve domates salçası ile birlikte harmanlayın.
  • 2 litre su ilave ettikten sonra üzerini alüminyum folyo ile kaplayın ve önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında 3-4 saat süreyle pişirin.
  • Pişen kaburgayı bir kaba alarak fazla yağ ve sinirini temizledikten sonra tiftikleyin. (Tepside kalan malzemeyi daha sonra mürdüm eriği sosu için kullanmak üzere ayırın.)
  • Taze baharat, tuz ve karabiber ilave ederek tatlandırın. Daha sonra bir kalıba aktarın ve üzerini streç film ile kapatarak elinizle bastırmak suretiyle düz bir kalıp elde edin.
  • Tercihen 9 cm çapında metal kalıplar kullanın ve içine her birini 130 g olacak şekilde porsiyonlayın ve yiyeceğiniz zaman kullanmak üzere buzdolabına alın. İftara yakın çıkarın ve kurumaması için üstüne biraz kendi sosundan ilave ederek fırında ısıtın.
  • Servis için taze bakla içini haşlayın ve kabuklarını soyduktan sonra tuz, zeytinyağı ve çeri domatesle marine edin.
  • Közlenmiş patlıcanları kuru domates, taze baharat, sarımsak ve zeytinyağı ile lezzetlendirdikten sonra önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 5 dakika pişirin.
  • Etin üstü için; kurutulmuş mürdüm eriğini kaburganın pişmiş olduğu sosta pişirin ve bir blender aracılığıyla püre haline getirin.
  • Hazırladığınız tüm malzemeyi fotoğraftaki gibi veya arzu ettiğiniz şekilde tabaklayın. Üzerine mürdüm eriği sosunu ekleyerek sıcak servis edin.
lezzet


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:40.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.