IRCForumu.ORG

IRCForumu.ORG (https://www.ircforumu.org/)
-   Et Ürünleri (https://www.ircforumu.org/et-urunleri/)
-   -   Bu köftenin lezzeti bir başka: İnegöl köftesi tarifi (https://www.ircforumu.org/et-urunleri/55492-bu-koftenin-lezzeti-bir-baska-inegol-koftesi-tarifi.html)

İpek 14 Haziran 2022 17:57

Bu köftenin lezzeti bir başka: İnegöl köftesi tarifi
 
Bu Köftenin Lezzeti Bir Başka: İnegöl Köftesi Tarifi

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Köfte hem sağlıklı olması hem de eşsiz tadıyla herkes tarafından sevilerek tüketiliyor. Birçok farklı çeşitte köfte tarifi bulunuyor. Bu tariflerden olan İnegöl köftenin lezzeti diğer köftelerin önüne geçiyor. İnegöl köfte tüm masalara yakışacak bir lezzet taşıyor. Nefis İnegöl köftesi tarifini mutlaka denemelisiniz.

İnegöl köfte denilince akla leziz, ince uzun köfteler geliyor. Bursa’nın İnegöl ilçesinde ünlü olan bu köfte tarifi özellikle köftecilerde sıklıkla tercih ediliyor. Ancak İnegöl köfteyi sadece dışarıdan yemenize gerek yok. Aşağıda bulunan tarif ile evde kolayca İnegöl köftesi yapabilirsiniz. Yapacağınız İnegöl köftesinin yanına pilav ve piyaz çok yakışacak!

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

İNEGÖL KÖFTESİ TARİFİ

Malzemeler


800 gram dana döş kıyma
200 gram orta yağlı kuzu kıyma
2 adet orta boy kuru soğan
10 gram karbonat
10 gram tuz
Yapılışı

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

800 gram dana döş ve 200 gram orta yağlı kuzu kıymayı karıştırma kabına alın.
Kıymaya, 2 adet rendelenmiş kuru soğan, 1'er tatlı kaşığı tuz ve karbonatı da ekledikten sonra karışım macun kıvamına gelene kadar yaklaşık 10-15 dakika güzelce yoğurun.
Hazırladığınız köfte harcını üzerini kapatın ve en az 3 saat kadar buzdolabında bekletin.
Pişirme işlemi öncesinde köfte harcını dolaptan çıkartın ve üzerine yağlı kağıt koyup, merdaneyle dikdörtgen şeklinde açın.
Pişirme kağıdını üzerinden çıkarıp, keskin bir bıçak yardımıyla uzun ince dikdörtgenler kesin.
Orta ateşte, kızgın bir tavada ters yüz ederek kızartın.
Ardından sıcak sıcak servis edebilirsiniz. Afiyet Olsun !

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Alıntılar


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:16.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.