IRCForumu.ORG

IRCForumu.ORG (https://www.ircforumu.org/)
-   Et Ürünleri (https://www.ircforumu.org/et-urunleri/)
-   -   TavukLu Karnıyarık (https://www.ircforumu.org/et-urunleri/54299-tavuklu-karniyarik.html)

Jayus 03 Haziran 2022 13:24

TavukLu Karnıyarık
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Tavuklu Karnıyarık Tarifi İçin malzemeler


  • 2 adet kemiksiz tavuk but
  • 4 adet patlıcan
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağı
  • Karabiber
  • Tuz


Tavuklu Karnıyarık Nasıl Yapılır?


  • Patlıcanların sap kısmını kesilmeden çizgili bir şekilde soyulur. Patlıcanların acısını almak için tuzlu suda bekletilir ve süzülür. İyice kurulanır.
  • Patlıcanları yağda kızartmak için bir tavaya kızartma yağı alınır. Dilerseniz yağlayıp baharatlayarak fırına da verebilirsiniz böylece patlıcanlar daha az yağda pişeceklerdir.
  • Tavuk eti kuşbaşı doğranır. Dilerseniz göğüste kullanabilirsiniz. Ancak kemiksiz but daha yağlı olduğu için göğüs gibi kuru olmayacaktır.
  • Ayrı bir tavaya sıvıyağ koyulur, tavuklar sotelenir. Suyunu çekip sadece yağı kalıncaya dek sotelenir. İnce kıyılmış soğan, karabiber, tuz ve sarımsak da eklenerek soteleme işlemine devam edilir.
  • Doğranmış yeşil biber de eklenir. Ardından 2 dakika sonra domates, 1 tatlı kaşığı biber salçası ve 1 bardak sıcak su ekleyip 15 dakika daha pişirilir.
  • Patlıcanların ortası uzunlamasına açılır ve hazırlanan tavuklu iç patlıcanların içine yerleştirilir. Patlıcanlar fırın tepsisine alınız üzerine ince dilimlenmiş biber ve domates eklenir.
  • 1 su bardağı sıcak su ve az miktarda salça ile sos hazırlanır ve tepsinin zeminine boşaltılır. 175 derecelik fırında 20 dakika da pişecektir.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:43.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.