BeYTi Kebabı Tarifi
Beyti Kebabı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler 600 gram kıyma 1 büyük boy kuru soğan (robotlanmış) Yarım çay bardağı galeta unu 1 yumurta 1 tatlı kaşığı tuz, kırmızı pul biber, kırmızı toz biber Yarım tatlı kaşığı karabiber 750gr yufka Yufkanın içine sürmek için sos 1 yemek kaşığı domates salçası Çeyrek çay bardağı sıvı yağ Yarım çay bardağı su Üzerine sos için 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 çorba kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı 2 yemek kaşığı tereyağ 2 yemek kaşığı sıvı yağ Beyti Kebabı Yapılışı Kıymayı derin bir kaba alalım. İçerisine rondolanmış soğanı ilave edelim. Yumurtayı, galeta ununu, karabiber, kırmızı toz biber, kırmızı pul biber ve tuzu ilave edelim. İyice yoğuralım. Yufkanın üzerine sürmek için (domates salçası, sıvı yağ ve su ile bir karışım hazırlayalım). Yufkayı tezgaha açalım. İçerine salçalı sostan sürelim. Her tarafından katlayarak dikdörtgen bir yufka elde edelim. Katladığımız yerlere de sos sürelim. Kenarına rulo şeklinde kıymayı koyalım. Yufkayı kıymalı rulo içinde kalacak şekilde yuvarlayalım. 2 parmak eninde kesip yağlanmış fırın tepsisine dik şekilde dizelim. Yufkamız bitene kadar devam edelim. Üzerine fırça yardımı ile sıvı yağ sürüp 180derecede kızarana kadar pişirelim. Servis tabağına ortasına bulgur pilavı koyup etrafına beyitleri dizelim. Üzerine domates sos ve kızdırdığımız tereyağını gezdirelim. Afiyet Olsun. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:03. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.