IRCForumu.ORG

IRCForumu.ORG (https://www.ircforumu.org/)
-   Et Ürünleri (https://www.ircforumu.org/et-urunleri/)
-   -   TesTi Kebabı Tarifi (https://www.ircforumu.org/et-urunleri/38762-testi-kebabi-tarifi.html)

Jayus 28 Şubat 2022 20:01

TesTi Kebabı Tarifi
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Testi Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
•1
kilogram
kuşbaşı et (kuzu ya da orta yağlı dana eti)
•500
gram
domates
•500
gram
arpacık soğan
•20
adet
sarımsak
•6
adet
orta boy yeşil biber
•250
gram
tereyağı
•1
çay kaşığı
karabiber
•1
çay kaşığı
tuz

Testinin ağzını kapatmak için:
•1
adet
ekmek hamuru

Testi Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

•Kabuğunu soyduğunuz domates ve çekirdeklerini çıkardığınız yeşil biberleri kuşbaşı büyüklüğünde doğrayın.
•Arpacık soğan ve sarımsakların kabuklarını ayıkladıktan sonra bütün olarak bırakın. Tuz ve karabiber ilave ettiğiniz sebzeleri etle birlikte harmanlayın.
•Bol suda yıkayıp suyunu süzdürdüğünüz testinin tabanına tereyağının yarısını alın.
•Baharatlarla harmanlanmış etli ve sebzeli karışımı, testiye doldurun. Üst kısmına küçük parçalar halinde kestiğiniz tereyağını ekleyin.
•Testinin üzerini ekmek hamuruyla kapatarak et ve sebzelerin kendi buharında pişmesini sağlayın.
•Odun ateşinde tadı mükemmel olan yemeği, pişirme şansınız varsa meşe kömürüyle açık havada 2 saatte, fırında ise yaklaşık 90 dakika pişirin.
•Pişme işlemi ardından bohum yerinden kırdığınız testinin içindeki kebabı, servis tabağına alın. Çoban salata eşliğinde sevdiklerinizle paylaşın.

Testi Kebabı Tarifinin Püf Noktası
Pişirme esnasında kabarcık yapmaması için ekmek hamurunu birkaç yerinden delin.
AFİYET OLSUN.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:30.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.