IRCForumu.ORG

IRCForumu.ORG (https://www.ircforumu.org/)
-   Et Ürünleri (https://www.ircforumu.org/et-urunleri/)
-   -   Olmazsa Olmaz: Tavuklu Pilav Tarifi (https://www.ircforumu.org/et-urunleri/28038-olmazsa-olmaz-tavuklu-pilav-tarifi.html)

CeZa 05 Aralık 2021 19:34

Olmazsa Olmaz: Tavuklu Pilav Tarifi
 
Tavuklu Pilav Tarifi İçin Malzemeler
500
gram
tavuk göğsü
2
su bardağı
pirinç
3
yemek kaşığı
tereyağı
1
su bardağı
tavuk suyu
2
su bardağı
sıcak su
1
tatlı kaşığı
tuz
1,5
çay kaşığı
taze çekilmiş tane karabiber

Tavuklu Pilav Tarifinin Püf Noktası
Pirincin kalitesi ve cinsine göre kullanacağınız tavuk suyu miktarını 1/2 su bardağı oranında azaltıp, arttırabilirsiniz.Suyunu çekmek üzere olan pilavı; çok fazla karıştırmadan, kapağı kapalı tencerede ve kısık ateşte pişirmeyi sürdürün. Tane tane kalması için dinlendirdikten sonra servis edin.

Tavuklu Pilav Tarifinin Pişirme Önerisi
Kemikli tavuk göğsü yerine orta boy bütün bir tavuğu haşlayarak da tavuk suyu ve ditilmiş tavuk etlerini pilav yapımında kullanabilir, arzuya göre haşlama suyuna havuç, defne yaprağı ve tane karabiber ekleyebilirsiniz.Kabuksuz çiğ badem ve haşlanmış nohuda pilavda yer açabilirsiniz.Ditilmiş tavuk etlerini pilavla harmanlayabilir ya da sadece yanında servis edebilirsiniz.

Tavuklu Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
Pirinçleri güzelce kadar yıkayın ve pilavınızı pişirene kadar ılık su içerisinde bekletmeye devam edin. Tavuğu bir tencereye koyup üzerini geçecek kadar su ekledikten sonra iyice haşlanana kadar pişirin. Ardından hafif soğuduktan sonra didikleyin.

Daha sonra, pirinçlerin üzerine didiklediğiniz tavuk etlerini ekleyin. Tavuk suyu ve kaynamış suyu da ekledikten sonra tuz ve karabiberi ilave edip hafifçe karıştırın ve
tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Pilav pişerken arada tahta kaşık yardımıyla yavaşça karıştırın. Pilav suyunu çekince ocağı kapatın ve tencerenin kapağının altına bir kağıt havlu koyarak demlenmeye
bırakın. Pilavınız demlenince servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:10.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.