IRCForumu.ORG

IRCForumu.ORG (https://www.ircforumu.org/)
-   Et Ürünleri (https://www.ircforumu.org/et-urunleri/)
-   -   Yumuşak Köfte Ve Sumaklı Soğan (https://www.ircforumu.org/et-urunleri/114072-yumusak-kofte-ve-sumakli-sogan.html)

Alisa 22 Aralık 2023 15:01

Yumuşak Köfte Ve Sumaklı Soğan
 
Yumuşak Köfte Ve Sumaklı Soğan Tarifi İçin malzemeler


Köfte malzemeleri:
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz
  • 600 gram orta yağlı kıyma
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı üzüm pekmezi
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası ️
  • 1 tutam karabiber
Sumaklı soğan malzemeleri:
  • 2 adet iri soğan (tercihen kırmızı soğan)
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Limon veya nar ekşisi


Yumuşak Köfte Ve Sumaklı Soğan Nasıl Yapılır?


  • Öncelikle yumurta, soyup dilimlediğimiz soğan, kabuğundan ayırdığımız sarımsaklar ve maydanozları rondodan geçirelim.
  • Geniş bir kabın içerisine, rondodan geçirdiğimiz karışımı, kıymayı, galeta ununu, karabiberi, karbonatı, tuzu, kimyonu, üzüm pekmezini, biber salçasını ekleyip yoğurmaya başlayalım.
  • Yoğurma işlemi tamamlandıktan sonra kabı streç film ile sarıp 2-3 saat buzdolabında dinlenmeye bırakalım. Benim önerim geceden bırakmanızdan yana, kıyma ne kadar dinlenirse o kadar lezzetli olacaktır.
  • Dinlenen harcımızı alalım ve harçtan parçalar alarak istediğimiz şekilde köftelerimizi hazırlayalım. Ben ince uzun ve top top şekillerde de hazırladım. Özellikle top top olanları bol miktarda domates sosu ile karıştırıp ayrı bir soslu köfte de sunabilirsiniz. (köfteleri ne kadar ince yaparsak içleri o kadar iyi pişer ve lezzeti artar.)
  • Izgara tavasında daha iyi olur fakat bende bu tava olmadığı için normal bir tavayı ısıtıp, köfteleri ısınan tavada, yağ eklemeden pişirdim.
  • Servis için yanına pilav ve sumaklı soğan öneririm.
  • Sumaklı soğan hazırlanışı; soğanı ince ince doğrayıp ve tuz ilave edilerek ovun. Sumak, zeytinyağı ve nar ekşisi (limon) ekleyip karıştırın. Afiyet olsun.

lezzet

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:18.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.