IRCForumu.ORG   Cilek Chat
sohbetkeyfim


Ağaç Şeklinde Aç2Beğeni
  • 1 Post By Alisa
  • 1 Post By She

 
 
Seçenekler Stil
Alt 01 Şubat 2024, 19:27   #1
Memories last forever.
Alisa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Erkekler Neden Susmayı Tercih Ediyor?

Erkeklerin susmalarının önemli bir nedenin başında kızgın olmaları geliyor. Birçok erkeğe göre öfkelendiklerinde; rencide edildiklerinde, eleştirildiklerinde, saygısız olarak atfettiğinden, yalnız kaldıklarında yahut üzüldüklerinde verdikleri tepkilerdir. Erkekler çoğu zaman öfkelerinin neden kaynaklandığını anlamayabilirler. Bunun için susmak onlar için güvenli bir limandır. Bundan dolayı sessiz kalmak onlar için en doğru seçenektir. Biliyoruz ki erkeklerin susmaları, sessiz kalmaları kadınları adeta çileden çıkarıyor.



Erkekler sevdiği kadına karşı genellikle susmayı tercih ederler. Bu onu umursamadığından değil ona değer verdiğinden kaynaklıdır. Eğer konuşursa karşısındaki kadını kıracağından korktuğu için susmayı tercih ederler. Erkekler hakkındaki genellemeler de tabi ki bir yere kadardır. Kim bilir belki de susmak erkeğin karakteri gereği olabilir. Yani erkek kadın fark etmez, suskunluk, konuşkanlık kişinin karakteriyle ilgili kavramdır. Kişinin geçmişinde neler yaşadığını ya da neden sustuğunu bilemeyebiliriz çünkü bazen bunun altında yatan birçok neden olabilir. Mesela kişinin geçmişinde yaşadıkları...

İlişkilerde yaşanan sorunlarda erkekler genellikle sessiz kalan taraf oluyor. Aşık olan erkeklerin sessiz kalmalarının nedeni, tabi ki sorunu çözmek istememelerinden ya da sorunları umursamamalarından kaynaklı değil. Ancak bu konuda çoğu zaman yanlış anlaşılırlar. Kadınlar da erkeklerin hep sorunlardan kaçtıklarını düşünür. Sürekli sorunun sahibi olan iki taraftan, erkekler sorundan kaçan taraf olarak algılanır. Hatta çoğu zaman bu konuda suçlanır. Ağız dolusu laflara da maruz kalırlar.

Öyle ki ilişkilerin sorunlarını masaya yatırdıklarından, ilişkinin dinamikleri tartışılmaya başlandığında, kadınlara karşı dezavantajlı taraf oluyorlar. Kadınlar bu konuda erkeklere göre oldukça güçlüdürler. Bundan dolayı erkeklerin kadınlar karşısında hiç şansı yok gibidir; erkekler hep geri çekilir. Tabi tek bir nedene bağlamakta doğru olmaz. Bunun altında yatan onlarca sebep vardır. Bir diğer neden ise, toplumsal yapılarından kaynaklı cinsiyet kurallarına takılıp kalmalarıdır. Tartışmak işi genellikle kadınsı bir eylem olarak görülür ve böylelikle erkekler konuşmamayı tercih ediyor. Hatta çok konuşan erkek için doğru bir söylem olmasa da “ne kadın gibi konuşuyorsun” bile denir. Bu sebepten kaynaklı olarak erkekler, tartışmanın içine çok fazla katıldıklarında kendileriyle alay edileceği ya da kadınlara benzetileceği düşüncesine kapılabilirler. Bu tip asırlardır gelen cinsiyetçi düşünceleri aşmak bir hayli zor olduğu için erkekler genellikle sessiz kalmayı seçiyor.

Erkeklerin sorunlar karşısında suskun kalmasının sebeplerinden biri de, kendilerine savunma savunma fırsatının verilmediğinden dolayıdır. Dikkatinizi çekmiştir erkekler çoğu zaman tartışmalarda haklı olmaları / haksız olmaları fark etmeksizin kendilerinin haksız çıktıklarını ifade etmişlerdir. Kadınların yapısı gereği daha önce yaşanan ya da söylenmiş olan şeyleri sürekli olarak kafasında kurmaları, kelimesi kelimesine bile hatırlamaları, atlamamaları, erkeklerin kendini savunma şansını bir hayli azaltıyor. Aynı zamanda, önceden konuşulup da bir sonuca varılan sorunların kadınlar tarafından sürekli olarak önlerine çıkarılması da onları oldukça geriyor. Bundan dolayı,”çözsek bile nasıl olsa ısıtılıp tekrar önüme konulacak” düşüncesine kapılıp, susmayı tercih ediyor.
Alıntı
GüLbahaR bunu beğendi.
________________

Sanalı bıraktım..
 
Alt 01 Şubat 2024, 20:09   #2
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Onu erkeklere sormakk gerek @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

oMeN bunu beğendi.
________________

~ E & B ~
 
Alt 20 Nisan 2024, 16:29   #3
Standart

Hiçte sevmem ya susmasın tartışsın istiyorum benimle

 
Alt 20 Nisan 2024, 16:30   #4
GameOver
AkGün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Susmak bazen en güzel cevap tır

________________

۰۪۫.۪۫۰𝓑𝓪𝔃𝓲 𝓲𝓷𝓼𝓪𝓷𝓵𝓪𝓻 ,𝓫𝓪𝔃𝓮𝓷 𝓲𝓷𝓼𝓪𝓷𝓵𝓪𝓻۰۪۫.۪۫۰
𝑪𝒊𝒌𝒂𝒓 𝒊𝒍𝒊𝒔𝒌𝒊𝒍𝒆𝒓𝒊𝒏𝒊𝒛 , 𝒔𝒂𝒉𝒕𝒆 𝒅𝒐𝒔𝒕𝒍𝒖𝒌𝒍𝒂𝒓𝒊𝒏𝒊𝒛 𝒎𝒊𝒅𝒆𝒎𝒊 𝒃𝒖𝒍𝒂𝒏𝒅𝒊𝒓𝒊𝒚𝒐𝒓

۰۪۫.۪۫۰AkGün۰۪۫.۪۫۰



 
Alt 20 Nisan 2024, 16:35   #5
Editör
GüLbahaR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

ben ce sucluysa susarak beli etmemeye calişir cun ku konuşarak kendını ele verir ben ce )

 
Alt 20 Nisan 2024, 17:18   #6
Yorumcu Üye
Lavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Tartışma sırasında karşımda ki insan susuyorsa ben daha da sinirleniyorum

 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:09.